Tort cu strat de lămâie cu caș de lămâie și Mascarpone
Această rețetă face 12 porții cu 587 calorii, 11g de proteine, și 48G de grăsime fiecare. Pentru 84 cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână brânză mascarpone, gălbenușuri de ou, sare și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare includ Tort Cu Strat De Caș De Lămâie, Tort Cu Strat De Caș De Lămâie, și Tort Cu Strat De Lămâie Cu Caș Și Afine.
Instrucțiuni
Bateți primele 4 ingrediente într-un bol metalic mediu. Puneți vasul peste cratița cu apă clocotită (nu lăsați fundul vasului să atingă apa).
Bateți constant până când se îngroașă și termometrul cu citire instantanee introdus în registrele de amestec 160 F, aproximativ 10 minute.
Scoateți vasul de peste apă.
Adăugați unt; bateți până se topește.
Transferați 1 cană de caș într-un castron mic pentru a se întinde pe straturile de tort. Rezervați cașul rămas pentru umplere. Apăsați folia de plastic direct pe suprafața ambelor caș. Se răcește peste noapte. (Se poate face cu 3 zile înainte. Păstrați la rece.)
Poziționați suportul în centrul cuptorului și preîncălziți-l la 375 F. Linia de jos a două tigăi de tort cu diametrul de 9 inci, cu laturi înalte de 1 1/2 inci, cu hârtie pergament (nu ungeți tigăile sau pergamentul). Folosind mixerul electric, bateți gălbenușurile de ou și 7 linguri de zahăr într-un castron mare până când amestecul este foarte gros și se formează panglici care se dizolvă încet atunci când bătăile sunt ridicate, aproximativ 4 minute. Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile într-un alt castron mare până se formează vârfuri moi.
Adăugați restul de 7 linguri de zahăr, 1 lingură la un moment dat, bătând până când este rigid și lucios. Îndoiți jumătate de alb în amestec de gălbenușuri, apoi Cerneți jumătate de făină și 1/4 linguriță de sare și pliați ușor până se încorporează. Îndoiți albușurile rămase, apoi cerneți făina rămasă și pliați doar până se combină, având grijă să nu dezumflați aluatul.
Împărțiți aluatul între tigăi; blaturi netede.
Coaceți până când testerul introdus în centrul prăjiturilor iese curat, aproximativ 15 minute. Se răcește în tigăi pe rafturi.
Rulați cuțitul în jurul marginii tigăilor pentru a slăbi prăjiturile. Inversați prăjiturile pe runde de carton cu diametrul de 9 inci, atingând suprafața de lucru, dacă este necesar, pentru a elibera prăjiturile.
Tăiați fiecare tort orizontal în jumătate (straturile vor fi subțiri). Îndepărtați pergamentul.
Așezați zahărul într-un castron mic de metal.
Adăugați 1/2 cană de apă clocotită; se amestecă pentru a dizolva zahărul. Se amestecă sucul de lămâie.
Bateți frișca și zahărul într-un castron mare până se formează vârfuri.
Adăugați mascarpone în cașul de lămâie într-un castron mediu; bateți până se omogenizează. Îndoiți frișca în amestec de lămâie-mascarpone.
Așezați 1 strat de tort, cu partea plată în sus, pe platou.
Întindeți 1/4 cană de caș de lămâie, apoi 1 cană de umplutură de lămâie-mascarpone. Se acoperă cu al doilea strat de tort; periați cu 1/4 de sirop și întindeți cu 1/4 cană de caș de lămâie și 1 cană de umplutură de lămâie-mascarpone. Repetați cu al treilea strat de tort, sirop, caș de lămâie și umplutură. Se acoperă cu al patrulea strat de tort.
Ungeți cu siropul rămas, apoi întindeți cașul de lămâie rămas. Lingură 2 căni umplutură de lămâie-mascarpone în pungă de patiserie prevăzută cu vârf de stea de 1/4 inch (pentru a fi utilizată pentru rozete).
Întindeți umplutura rămasă de lămâie-mascarpone ca glazură pe părțile laterale ale tortului. Pipeți rozete mici de glazură deasupra tortului, acoperind complet. Acoperiți tortul cu cupola tortului; refrigerați cel puțin 6 ore și până la 1 zi.
* Cremă de brânză italiană disponibilă pe piețele italiene și în multe supermarketuri.