Tort Cu Mousse De Ciocolată Cu Vișine
Această rețetă servește 8 și costă 1,31 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 27G de grăsime, și un total de 473 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați apă, zahăr, unt și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Acesta va fi un hit la dvs ziua valentin eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tort Cu Mousse De Ciocolată Cu Cireșe Brandied, Coroană de Madeleine cu Mousse de vișine, și Tort Bundt cu smântână de ciocolată neagră cu cireșe-conținut scăzut de carbohidrați și fără Gluten pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică amestecați gemul de cireșe, oțetul balsamic și calvados. Se fierbe la foc mic până când lichidul se reduce și se îngroașă, aproximativ 10 minute.
Se ia de pe foc și se lasă să stea până se răcește complet.
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. inversați partea inferioară a tigaiei cu formă de arc (pentru a ușura alunecarea bazei de pâine scurtă de pe fund), apoi blocați partea laterală a tigaiei și linia de jos cu o rundă de hârtie pergament.
Pulsați alunele cu zahăr într-un robot de bucătărie până când nucile sunt tocate mărunt.
Adăugați făină, unt, cacao și sare și pulsați doar până se formează un aluat.
Apăsați aluatul uniform pe fundul tăvii cu formă de arc cu degetele. Înțepați peste tot cu o furculiță, apoi coaceți până se usucă la atingere, aproximativ 18 până la 20 de minute.
Transferați baza în tigaie într-un raft pentru a se răci complet, aproximativ 30 de minute.
Îndepărtați partea tigaiei și glisați cu grijă pergamentul de sub pâine scurtă, apoi atașați din nou partea tigaiei în jurul bazei de pâine scurtă.
Presărați gelatina peste apă într-o cratiță grea de 1 până la 1 1/2 litru și lăsați să stea până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se încălzește amestecul de gelatină la foc mic, amestecând, doar până se topește gelatina, aproximativ 2 minute.
Se amestecă în alune de ciocolată până se combină și se îndepărtează de la căldură.
Bateți împreună amestecul de mascarpone și alune de ciocolată într-un castron mare. Bateți împreună smântâna, pudra de cacao și zahărul într-un alt castron mare cu un mixer electric la viteză mică până când sunt combinate, apoi creșteți viteza la mare și bateți până când crema ține doar vârfuri moi.
Bateți o treime din frișcă în amestecul de mascarpone pentru a ușura, apoi pliați în frisca rămasă până se combină bine.
Folosiți o lingură sau o spatulă de cauciuc pentru a întinde uniform amestecul de gem deasupra pâinii scurte, apoi lingurați stratul de mousse deasupra gemului, netezind ușor blatul. Rece, acoperit, cel puțin 3 ore.
Aduceți smântâna la foc mic într-o cratiță mică și grea și scoateți-o de pe foc.
Adăugați ciocolată și lăsați să stea 1 minut, apoi bateți ușor până se topește complet și se omogenizează.
Transferați ganache într-un castron mic și răciți, amestecând ocazional, până când se îngroașă ușor, dar încă se toarnă, aproximativ 20 de minute.
Rulați un cuțit subțire cald în interiorul tăvii cu formă de arc,apoi îndepărtați partea. Glisați tortul de pe fundul tigaiei și transferați-l pe o farfurie de servire.
Se toarnă ganache deasupra tortului și se întinde, permițând excesului de ganache să picure pe părți.
* Tortul, fără glazură, poate fi răcit până la 2 zile.* Tortul poate fi glazurat cu 6 ore înainte și răcit, neacoperit