Tort cu lămâie sau portocală (tort Citron ou tort portocaliu)
Tort cu lămâie sau portocală (tort Citron ou tort portocaliu) ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 12. O porție conține 328 calorii, 5g de proteine, și 14g de grăsime. Pentru 63 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de grand marnier, smântână grea, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 13%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tort de portocale fără ouă cu glazură de portocale (tort Vegan), Tort Cu Lămâie-Portocală, și Tort De Portocale Cu Lămâie.
Instrucțiuni
Centrați un raft în cuptor și preîncălziți cuptorul la 350 buc.F (180 buc. c). Unt și făină o tigaie de pâine de 9 x 5 x 3 inci (22,5 x 12,5 x 7,5 cm), praf interiorul cu făină și atingeți excesul.
Puneți tigaia pe o foaie de copt izolată sau pe două foi de copt obișnuite stivuite și puneți-o deoparte.
Cerneti faina, praful de copt si sarea impreuna si tineti la indemana. Aruncați zahărul și coaja împreună într-un castron mare și frecați-le împreună cu vârful degetelor până când zahărul este umed și aromat.
Bateți ouăle, bătând până când amestecul este palid și spumos, apoi amestecați în CR aproxumme FRA și romul. Treceți la o spatulă mare de cauciuc și amestecați ușor amestecul de făină cernut în aluat în trei sau patru adaosuri—aluatul trebuie să fie gros și neted. În cele din urmă, pliați untul topit răcit în două sau trei adaosuri.
Puneți imediat aluatul în tigaie și glisați foaia(foile) de copt în cuptor.
Coaceți timp de 1 oră și 25 până la 30 de minute sau până când un cuțit subțire introdus în centrul tortului iese uscat și fără firimituri. (Verificați tortul la marcajul de 40 de minute. Dacă se rumeneste rapid, acoperiți-l liber cu un cort de folie pentru restul perioadei de coacere.)
Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute pe un suport de răcire înainte de a-l scoate din tigaie; inversați și răciți la temperatura camerei cu partea dreaptă în sus.
Înfășurat etanș, tortul se va păstra timp de 1 săptămână la temperatura camerei sau până la 1 lună la congelator. Tortul învechit este delicios ușor prăjit și răspândit cu marmeladă.
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA
Din Paris dulciuri de Dorie Greenspan. Drepturi de autor (c) 2002 de Dorie Greenspan. Publicat de Broadway Books.Dorie Greenspan este autoarea a numeroase cărți de bucate apreciate, printre care coacerea cu Julia, cartea de bucate Caf cca Boulud (cu Daniel Boulud) și deserturi de Pierre Hermambul, care a câștigat Premiul IACP Cookbook of the Year. Își împarte timpul între Paris și New York.