Tonnato de porc
Tonnato de porc este un fel principal care servește 4. O porție conține 1390 de calorii, 198 g de proteine și 54 g de grăsime. Pentru 8,87 USD per porție, această rețetă acoperă 59% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Dacă aveți la îndemână suc de lămâie, sare și piper kosher, ton și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și fără lactate. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor slinguritic de 84%, ceea ce este super. Rețete similare sunt Chicken Tonnato, Tonnato Dip și Turkey Tonnato.
Instrucțiuni
Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mare. Se condimentează carnea de porc cu sare și piper, apoi se rumenește pe toate părțile, aproximativ 5 minute.
Transferați pe o farfurie. Reduceți căldura la mediu scăzut; adaugă restul de 1 lingură de ulei de măsline, șalota și morcovul în tigaie și gătește până când legumele sunt fragede, aproximativ 5 minute.
Adăugați salvia și vinul și aduceți la fiert. Întoarceți carnea de porc în tigaie împreună cu tonul și caperele. Acoperiți și gătiți până când un termometru introdus în carnea de porc înregistrează 150, 10 până la 15 minute.
Transferați carnea de porc pe o masă de tăiat și lăsați să se odihnească aproximativ 5 minute.
Între timp, aruncați salvia și transferați conținutul rămas al tigaii într-un blender.
Adăugați uleiul de ton rezervat, maioneza, sucul de lămâie și sare și piper după gust; piure până la omogenizare.
Tăiați carnea de porc și împărțiți-le în farfurii. Acoperiți cu sosul și verdeața, asezonați cu sare și piper și stropiți cu mai multe capere. Per porție: Calorii 485; Grasimi 30 g (Saturate 5 g); Colesterol 103 mg; Sodiu 744 mg; Carbohidrați 12 g; Fibre 2 g; Proteine 36 g
Fotografie de Antonis Achilleos