Terină de somon și scoici cu salată Friscrime
Pregătiți prazul și bulionul pentru terină
Instrucțiuni
Aduceți vinul și apa la fiert într-o cratiță de 2 litri cu praz feliat, ceapă, morcov, crenguțe de coriandru, 1 lingură de ghimbir, 1/2 linguriță semințe de coriandru zdrobite, 1/8 linguriță sare și 1/8 linguriță piper alb, apoi fierbeți, parțial acoperit, 20 de minute.
Se toarnă bulionul printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron, apăsând puternic și apoi aruncând solidele. (Veți avea 1 până la 1 1/2 căni de bulion.) Puneți vasul într-un castron mai mare cu gheață și apă rece și răciți bulionul până la rece, 5 până la 10 minute.
În timp ce bulionul fierbe, tăiați 1 parte a fiecărui praz pe lungime, tăind doar în centru și îndepărtați straturile. Clătiți straturile în apă caldă pentru a îndepărta orice nisip, apoi gătiți într-o oală de 6 până la 8 litri de apă sărată clocotită
până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Transferați cu clești într-un castron cu gheață și apă rece pentru a opri gătitul, apoi întindeți straturile plate pe prosoape de hârtie și uscați-le.
Tigaie cu ulei ușor, apoi aliniați partea inferioară și laturile lungi ale tigaiei drapând o parte din Praz transversal peste partea inferioară și în sus a tigaiei, permițând cel puțin 1 inch de praz să atârne peste fiecare parte.
Tăiați somonul în cuburi de 1 inch, apoi cântăriți la scară (dacă utilizați) cu suficiente scoici (aproximativ
pentru a totaliza 1/2 lb și puneți deoparte împreună.
Pur aproximativ 1/2 lb scoici rămase (aproximativ 1
cu 1 lingură de albus de ou, 1/8 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper alb într-un robot de bucătărie până se omogenizează.
Adăugați 1/2 cană de bulion răcit și amestecați bine. Cu motorul pornit, adăugați 3 linguri de ulei într-un flux lent până la încorporare.
Transferați scallop pur aproxume pe terina căptușită cu o spatulă de cauciuc și o suprafață netedă uniform.
Se amestecă împreună frunzele de coriandru tocate, 1/8 linguriță de sare și lingura rămasă de ghimbir și 1/2 linguriță de semințe de coriandru zdrobite într-un castron mic, apoi se presară uniform peste scallop pur aproxoate.
Amestec pur de somon și scoici cu lingură rămasă de albus de ou, 1/8 linguriță sare și 1/8 linguriță piper alb în procesor până la omogenizare.
Adăugați 1/2 cană de bulion răcit și amestecați bine. Cu motorul pornit, adăugați 3 linguri de ulei rămase într-un flux lent până se încorporează. Lingura de somon pur și uniform peste amestecul de plante pentru a umple terina, apoi partea superioară netedă. Îndoiți prazul peste pur și simplu pentru a acoperi, completând orice pete goale cu bucăți suplimentare de praz rămas. Acoperiți suprafața terinei cu o bucată unsă de hârtie de ceară sau pergament (partea unsă în jos).
Puneți tigaia într-o tigaie mai mare și coaceți într-o baie cu apă fierbinte
până când terina este doar gătită (terina va fi fermă la atingere și se va separa ușor de părțile laterale ale tigaiei), aproximativ 30 de minute.
Lăsați Terrina să stea în tigaie pe un raft cu cel puțin 15 minute înainte de a o desface.
Faceți salată în timp ce Terrina stă
* Prazul pentru căptușeala terinei poate fi gătit cu 1 zi înainte și răcit, straturi înfășurate în prosoape de hârtie, într-o pungă de plastic sigilată
* Terrina poate fi asamblată, dar nu gătită, cu 3 ore înainte și răcită, acoperită
* Terrina poate fi gătită cu 1 zi înainte dacă se servește la temperatura camerei. Se răcește în tigaie, neacoperit, apoi se mulează și se răcește, acoperit cu folie de plastic. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire (aceasta va dura aproximativ 1 oră)
* Vinaigreta poate fi făcută cu 6 ore înainte și răcită, acoperită. Salata verde poate fi preparată cu 6 ore înainte și răcită separat în pungi de plastic sigilate.
· Vinaigrette can be made 6 hours ahead and chilled, covered. Salad greens can be prepared 6 hours ahead and chilled separately in sealed plastic bags.