Tartă Meyer Lemon Curd
Tarta Meyer Lemon Curd este o rețetă fără gluten, lacto ovo vegetariană și prietenoasă cu fodmap, cu 12 porții. Acest desert are 336 de calorii, 3 g de proteine și 21 g de grăsime per porție. Pentru 88 de cenți per porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 6 persoane au facut aceasta reteta si ar face-o din nou. Această rețetă de la Foodnetwork necesită suc de lămâie Meyer, unt, unt și gălbenuș de ou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor destul de prost de 15%. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Tarta Meyer Lemon Curd, Meyer Lemon Curd și Meyer Lemon Curd.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F.
Pune untul, zahărul, făina, gălbenușul de ou și sarea într-un robot de bucătărie și pulsați timp de 30 până la 60 de secunde sau până când amestecul are o consistență granuloasă, sau ceea ce îmi place să numesc etapa „Parmezan”.
Adăugați jumătate din apă și pulsați robotul de bucătărie de 2-3 ori. Aluatul ar trebui să înceapă să se împletească, adăugați apa rămasă dacă este necesar. Verificați consistența aluatului strângând o mână mică în pumn. Daca aluatul ramane impreuna, este consistenta potrivita. Dacă nu, pulsați aluatul cu puțină apă. Când aluatul a atins consistența potrivită, aruncați-l pe o suprafață de lucru curată. Folosind călcâiul mâinii, ungeți aluatul drept înainte și rulați-l înapoi cu vârful degetelor. Repetați acest proces de încă 1 până la 2 ori, pudrați cu făină dacă este necesar. Formați aluatul într-un disc, înfășurați în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, întindeți aluatul până la o grosime de 1/8 până la 1/4 inch.
Așezați aluatul în tava de tartă. Împingeți aluatul în părțile laterale ale tăvii de tartă, rulând o mică bucată de aluat într-o bilă și împingând-o în aluat.
Rulați marginea de sus a tavii de tartă cu sucitorul pentru a tăia aluatul suplimentar din tavă și a crea o margine crocantă. Acoperiți aluatul cu folie de aluminiu și împingeți ușor folia în marginile laterale pentru a se potrivi în tigaie. Acest lucru va ajuta la menținerea părților laterale ale tartei înalte și drepte în timp ce se gătește. Umpleți coaja de tartă cu fasolea uscată și puneți la cuptorul preîncălzit.
Coaceți timp de 10 până la 12 minute, îndepărtați folia și fasolea și coaceți încă 2 până la 3 minute.
Scoateți coaja de tartă din cuptor și răciți. Aluatul trebuie să fie auriu și crocant.
Preîncălziți cuptorul la 300 de grade F.
Într-un castron, combinați sucul de lămâie, coaja, zahărul, ouăle și sarea și amestecați până la o consistență omogenă.
Puneți într-o cratiță și aduceți la foc mediu. Gatiti, amestecand, constant pana cand amestecul se ingroasa, aproximativ 12 pana la 15 minute.
Luați de pe foc și adăugați untul, câte 2 bucăți o dată, până când se încorporează și are o consistență mătăsoasă.
Turnați lemon curd în coaja de tartă pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit până când lemon curd s-a întărit, aproximativ 15 minute.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a taia.
Pentru ornat: Într-un castron mic, amestecați afinele, zahărul și sucul de lămâie.
Serviți alături de felii de tartă.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru Tartă. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
NV Johnson Estate Cremă Sherry
Foarte aromat, cu note de alune, vanilie și o notă de stejar, urmate de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bun acum, dar îi va recompensa pe cei care îi permit să îmbătrânească „”. O băutură pre-prandială preferată. Considerați-l cu nuci înainte de cină ca aperitiv, sau după cină cu desert, în special ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezele reci, servit cu biscotti pentru a se scufunda în „„stil italian””. "