Spanacul curry cu brânză proaspătă (Saag Paneer) este un fără gluten și vegetarian rețetă cu 6 porții. Pentru $3.85 pe portie, această rețetă acoperă 49% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 357 calorii, 21g de proteine, și 17g de grăsime. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână usturoi, ardei iute serrano, coriandru măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a folosi chimenul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Mousse De Ciocolată Marocană ca desert. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest fel principal. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Cu o lingură scor de 86%, acest fel de mâncare este spectaculos. Încercați Saag Paneer (spanac curry cu brânză), Saag Paneer: Spanac Cu Brânză Indiană, și Saag Paneer: spanac cu brânză indiană pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Tapetați o strecurătoare cu 2 straturi de pânză de brânză și așezați-o în chiuvetă. Aduceți laptele la fiert într-o oală mare la foc mediu-mare, amestecând ocazional pentru a preveni arderea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Lapte
Echipamente pe care le vei folosi
Apa Suplimentara
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Lăsați-l să fiarbă 30 de secunde (scoateți-l de pe foc dacă începe să fiarbă) și amestecați 1/4 cană de suc de lămâie. Laptele se va coagula, separându-se în caș de brânză și un zer galben limpede.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânză De Brânză
Suc De Lămâie
Lapte
3
Se toarnă într-o strecurătoare căptușită cu pânză de brânză.
Echipamente pe care le vei folosi
Apa Suplimentara
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
4
Clătiți cașul cu apă rece. Trageți în sus marginile pânzei de brânză, stoarceți ușor cât mai multă apă posibil și formați caș într-un 6-in. disc. Puneți discul învelit în pânză de brânză pe o farfurie mare, deasupra cu o tăietură mare și cântăriți cu o oală grea. Puneți la frigider și lăsați să apăsați cel puțin 3 ore și până peste noapte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Placă De Tăiere
Apa Suplimentara
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
5
Între timp, aduceți o oală mare cu apă la fiert. Umpleți un castron mare cu apă cu gheață și lăsați-l deoparte. La apă clocotită, adăugați 3 lingurițe. sare și spanac. Gatiti 1 minut, apoi scurgeti si transferati spanacul in apa cu gheata. Rotiți-vă pentru a răci spanacul și scurgeți-l din nou. Folosiți-vă mâinile pentru a stoarce apa din spanac. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Spanac
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
6
Într-un blender, rotiți usturoiul, ceapa, ardeii iute, ghimbirul și 1/4 cană de apă pentru a face o pastă. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei Iute
Usturoi
Ghimbir
Ceapă
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu
7
Într-o oală medie la foc mediu-mare, adăugați ulei, cardamom, cuișoare, foi de dafin și scorțișoară. Gatiti pana cand condimentele se intuneca, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Dafin
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Scorțișoară
Mărar Proaspăt, Smuls
Condimente
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
8
Adăugați pastă de ceapă rezervată. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand amestecul se ingroasa si se inchide la culoare, aproximativ 15 minute. Dacă amestecul începe să se lipească, adăugați 1 lingură. de apă la un moment dat, amestecând, pentru a ajuta la slăbirea acesteia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
Apă
9
Se amestecă coriandru, chimen și turmeric. Gatiti pana cand parfumati, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coriandru
Turmeric
Chimen
10
Adăugați roșii și iaurt. Gatiti pana se ingroasa usor, aproximativ 3 minute. Se amestecă spanacul și sarea rămasă. Întoarceți căldura la minim și acoperiți. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand aromele sunt amestecate, aproximativ 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spanac
Tomate
Iaurt
Sare
11
Tăiați paneer în 1/2-in. cuburi și se amestecă ușor în amestecul de spanac. Gatiti pana cand paneer este incalzit, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spanac
Paneer
12
Adăugați garam masala și sucul de lămâie rămas. Reglați sarea și sucul de lămâie după gust.