Sos De Curry De Bază
Nevoie de un sos fără gluten? Sosul de Curry de bază ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Această rețetă face 4 porții cu 155 calorii, 3G de proteine, și 12g de grăsime fiecare. Pentru $1.07 pe portie, această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Toateretete are 1 fani. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest fel de mâncare indiană. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați turmeric măcinat, apă, rădăcină de ghimbir și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este solid. Încercați Sos de curry de bază, Curry De Pui De Bază, și Curry indian de bază cu Paneer pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul și margarina într-o tigaie mică sau wok la foc mediu.
Se adaugă ceapa și se sotează până se rumenesc foarte mult, 10 până la 15 minute. (Notă: Acesta este un pas important; dacă ceapa nu este gătită bine, sosul va avea un gust amuzant.)
Se adaugă ghimbirul și usturoiul în ceapă și se sotează încă 2 minute. Procesați amestecul de ceapă/ghimbir / usturoi în robotul de bucătărie până se omogenizează. Nu clătiți procesorul de alimente.
Puneți amestecul de ceapă într-o cratiță mare. Amestecați scorțișoara, ardeiul negru, coriandrul, chimenul, turmericul și ardeiul cayenne și gătiți la foc mic până când amestecul este gros și are consistența unei paste.
Puree roșii, ardei chile și cilantro în robotul de bucătărie până la neted.
Se adaugă amestecul de ceapă și se amestecă bine la foc mic, gătind umezeala din roșii și cilantro.
Adăugați iaurtul puțin câte puțin, amestecând constant pentru a evita coagularea.
Amestecați întregul amestec în robotul de bucătărie pentru a-l curăța (pentru un sos foarte neted). Reveniți la cratiță, adăugați apă și creșteți căldura la mare; aduceți sosul la fierbere. Acoperiți cratița și fierbeți timp de 3 până la 5 minute. Reduceți căldura și fierbeți până când se atinge consistența dorită.
Pentru a servi cu carne, gătiți carnea mai întâi separat, apoi fierbeți timp de 5 până la 10 minute în sos înainte de a servi peste orez sau cu pâine. Pentru a servi cu legume, aburiți legumele crude mai întâi 4 până la 5 minute, apoi fierbeți timp de 5 până la 10 minute în sos înainte de servire.
Vin recomandat: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Asiaticul poate fi asociat cu Gewurztraminer, Chenin Blanc și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar acești albi acizi se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care îl puteți încerca este Gundlach Bundschu Gewurztraminer. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 23 de dolari.
![Gundlach Bundschu Gewurztraminer]()
Gundlach Bundschu Gewurztraminer
Aromele parfumate de flori albe, clementină și ienibahar izbucnesc din pahar, urmate de arome delicioase de pere asiatice, tei, guava și fructe de pasiune condimentate cu coriandru. Palatul rotund, de pluș, este accentuat cu note minerale delicate țesute și aciditate crocantă, ducând la un finisaj lung și vibrant. Minunat luminos și proaspăt în tinerețe, acest clasic, uscat Gew Otrivtrztraminer va continua să dezvolte complexitate până la cincisprezece ani de la epocă.