Somon prăjit cu sos de grapefruit șalotă

Somonul prăjit cu sos de grapefruit de șalotă este un fără gluten, fără lactate și primal rețetă cu 4 porții. Pentru $ 4.43 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 327 calorii, 35g de proteine, și 13g de grăsime. Doar câtorva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 33 minute. Dacă aveți la îndemână frunze de busuioc, grapefruit Rubin, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 89%. Acest scor este excelent. Rețete similare includ Partea prăjită de somon cu cremă de șalotă, Somon cu sos de roșii, și Mușcături de somon afumat cu sos de șalotă.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Condimentați somonul cu 1/4 linguriță de sare, puneți-l într-un vas de copt și prăjiți până la fiert, aproximativ 18 minute.
În timp ce somonul gătește pregătiți sosul.
Tăiați 1 din grapefruit în secțiuni tăind partea superioară și inferioară a fructului, apoi așezându-l pe 1 capăt, tăiați pielea pentru a îndepărta miezul și coaja. Apoi, cu un cuțit de tăiat, scoateți fiecare segment de fructe din carcasă și tăiați segmentele în jumătate. Puneți piesele segmentului deoparte. Sucați celălalt grapefruit și lăsați sucul deoparte.
Într-o tigaie medie, încălziți uleiul la foc mediu.
Se adaugă șalota și se sotează până se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Adăugați ghimbirul, sucul de grapefruit, mierea și ardeiul cayenne și aduceți la foc mic. Gatiti pana cand sosul este redus cu aproximativ jumatate aproximativ, 10 minute.
Se adaugă sucul de lămâie și se condimentează cu sare, după gust. Chiar înainte de servire, aruncați bucățile de grapefruit și busuiocul în sos.
Puneți somonul pe un vas de servit. Puneți sosul peste somon și serviți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.