Somon Piperat
Somonul piperat este un fără gluten, fără lactate și pescatarian rețetă cu 10 porții. Pentru 61 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 140 de calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de boabe de piper, zahăr brun ferm, frunze de dafin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 10%, ceea ce nu este atât de grozav. Încercați Tarta cu trei cepe cu somon afumat, Fripturi de somon piperate cu marinată de iaurt-var, și Căni Mici De Castraveți De Somon Afumat Cu Creme Fraiche Piperate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie de 1 până la 1 1/2 litru, aduceți 1 1/2 căni de apă, zahăr, sare, ghimbir, frunze de dafin și ienibahar la fierbere. Se amestecă până se dizolvă zahărul.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor.
Clătiți fileul de somon, uscați - l și așezați-l cu pielea în jos într-o tigaie cu margini de 12 pe 15 inci.
Se toarnă amestecul de zahăr-sare peste somon. Acoperiți bine tigaia și răciți peștele cel puțin 4 sau până la 24 de ore, ocazional lingând saramură peste pește.
Movilă 16 brichete de cărbune pe grătarul unui grătar cu capac și brichete aprinse. Sau rotiți grătarul cu gaz la foc mare și închideți capacul.
Între timp, adăugați boabe de piper la suficientă apă fierbinte pentru a le face să plutească; înmuiați cel puțin 15 minute. De asemenea, adăugați așchii de lemn la suficientă apă caldă pentru a le face să plutească; înmuiați cel puțin 15 minute.
Scurgeți peștele și aruncați saramura. Clătiți peștele cu apă rece și uscați-l. Puneți peștele, cu pielea în jos, pe o foaie mare de folie; tăiați folia pentru a se potrivi conturului peștilor.
Frecați mierea deasupra peștelui.
Scurgeți boabele de piper și bateți uniform pe pește pentru a le așeza ușor la loc.
Când cărbunii sunt punctați cu cenușă cenușie, în aproximativ 20 de minute, împingeți jumătate pe fiecare parte a firegrate.
Scurgeți așchii de lemn și împrăștiați 2 linguri pe fiecare movilă de cărbuni. Pentru grătarul cu gaz, puneți 1/4 cană de chipsuri într-o tigaie cu folie și puneți la foc. Acoperiți grătarul și încălziți până când chipsurile încep să mocnească, aproximativ 10 minute.
Setați grătarul la 4 până la 6 inci deasupra grătarului de foc.
Așezați somonul pe folie în centrul grătarului (nu direct peste cărbuni); dacă utilizați gaz, treceți la cea mai mică setare și reglați pentru căldură indirectă (paralel cu părțile laterale ale somonului, nu sub pește).
Setați un termometru de cuptor deasupra centrului peștelui. Acoperiți grătarul. Pentru cărbune, deschideți orificiile de ventilație de 1/4 inch și, după 30 de minute, adăugați 3 Brichete la fiecare movilă de cărbuni; repetați la fiecare 30 de minute de gătit.
Verificați adesea termometrul pentru a vă asigura că temperatura rămâne aproximativ 16
Dacă temperatura scade, deschideți ușor orificiile de ventilație pentru cărbune sau creșteți căldura pe grătarul cu gaz. Dacă temperatura crește, închideți 1 sau 2 orificii de aerisire sau deschideți capacul grătarului cu gaz, apoi deschideți ușor.
Adăugați așchii de lemn după cum este necesar pentru a produce un flux slab și constant de fum. Umiditatea care se acumulează pe pește se va evapora. Gatiti somonul pana cand un termometru introdus in centrul celei mai groase parti citeste 140, de la 1 ora la 1 ora si 15 minute.
Folosind spatule largi, glisați fileul cu folie pe o foaie de copt fără margini, apoi glisați peștele din foaie pe un platou.
Serviți somonul cald, rece sau răcit.
Se ornează cu ceapă și mărar.
Tăiați peștele peste cereale în felii largi sau bucăți de mușcătură; ridicați peștele de pe piele.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Trentadue la Storia Chardonnay. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 20 de dolari.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.