Somon cu sos de smântână de lămâie

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de fel principal, așa că încercați somonul cu sos de cremă de lămâie. Această rețetă servește 4. Pentru $4.2 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 413 calorii, 35g de proteine, și 29G de grăsime. 376 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Vă este adus prin simple rețete. Un amestec de file de somon, bulion de pui, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, care este improvizabil. Încercați Cannelloni de somon cu sos de smântână de lămâie, Somon afumat și Farfalle în sos de smântână de lămâie, și Somon cu crustă de fistic cu sos de cremă de lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă sucul de lămâie, bulionul și smântâna într-o oală mică și se aduce la foc mic. Coborâți imediat focul la minim, acoperiți oala și fierbeți ușor timp de 10 minute.
Se adaugă sare și piper după gust. În ultimul minut sau două, descoperiți oala și creșteți căldura la mare pentru a reduce puțin sosul.
Pregătiți somonul: în timp ce sosul se gătește, clătiți somonul în apă rece și verificați dacă există solzi rătăciți (dacă sunt piele). Folosiți clești pentru nas pentru a îndepărta oasele știftului. Uscați peștele cu prosoape de hârtie.
Adăugați uleiul într-o tigaie saut sau suficient de mare pentru a se potrivi fileurilor într-un singur strat.
Încălziți tigaia la mare și lăsați tigaia să se încălzească timp de 90 de secunde.
Puteți așeza fileurile în tigaie cu pielea în jos sau cu pielea în sus. Dacă așezați fileurile cu pielea în jos, acest lucru vă va ajuta să curățați pielea, ceea ce este minunat de mâncat (încercați, dacă nu ați făcut-o, are gust de slănină de somon!).
Dacă așezați fileurile mai întâi cu pielea în sus, fileurile vor fi mai ușor de răsturnat fără a se destrăma, deoarece pielea crudă ajută la menținerea fileului împreună. Alegerea ta.
Așezați fileurile în tigaia fierbinte și coborâți focul la mediu.
Lăsați fileurile să sfârâie constant timp de 3-5 minute, în funcție de cât de gros este peștele. Un file gros de 1 inch va dura aproximativ 5 minute.
Cu o spatulă metalică, întoarceți ușor fileurile. Gatiti inca 1-5 minute, in functie de cat de bine va place pestele.
Ne place somonul nostru puțin rar în centru, așa că gătim a doua parte a unui file de 1 inch aproximativ 3 minute.
Se toarnă sosul de smântână de lămâie peste somon:
Așezați fileurile de somon pe farfurii și turnați peste ele sos de smântână de lămâie și presărați pătrunjel tocat pentru a servi.
Dacă ați crocant pielea, serviți fileurile cu pielea în sus, astfel încât să rămână crocante. În caz contrar, serviți fileurile cu pielea în jos.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. GEN5 Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 9 dolari pe sticlă.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Un Chardonnay foarte prietenos, cu arome suculente de fructe tropicale, un indiciu de cremozitate și un finisaj lung și luminos. Timp de cinci generații, familia noastră a trăit și a lucrat pământul nostru în Lodi, California, străduindu-se mereu să părăsească Pământul într-o stare mai bună pentru următoareagenerație.