Somon cu linte și unt de muștar (linte Saumon aux)
Somonul cu linte și unt de muștar (linte Saumon aux) ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 4 și costă $ 4.24 pe portie. O porție conține 482 calorii, 46G de proteine, și 17g de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Mergeți la magazin și ridicați prazul, untul, muștarul granulat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este remarcabil. Încercați Somon și linte cu unt de muștar, File de porc de muștar cu linte de mere și aioli de ierburi, și Somon la grătar cu muștar de miere cu linte Puy pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă toate ingredientele cu 1/4 linguriță fiecare de sare și piper.
Aduceți lintea, apa și 3/4 linguriță de sare la fiert într-o cratiță medie grea, apoi reduceți focul și fierbeți, neacoperite, până când lintea este doar fragedă, 20 până la 25 de minute.
Se ia de pe foc și se lasă să stea 5 minute. Rezervați 1/2 cană de lichid de gătit, apoi scurgeți lintea.
În timp ce lintea gătește, toacă prazul, apoi spală. Gatiti prazul in unt intr-o tigaie medie grea la foc mediu-mic, amestecand ocazional, pana se inmoaie, 6 pana la 8 minute.
Adăugați linte cu lichid de gătit rezervat la Praz împreună cu 3 linguri de unt de muștar și gătiți, amestecând, până când lintea este încălzită și untul este topit.
Adăugați suc de lămâie și sare și piper după gust.
Se ia de pe foc și se menține cald, acoperit.
Se usucă somonul și se presară cu 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper (total).
Se încălzește untul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare până când spuma dispare, apoi se sotează somonul de la calibru, întorcându-se o dată, până devine auriu și tocmai gătit, 6 până la 8 minute în total.
Serviți somonul, acoperit cu restul de unt de muștar, peste linte.
* Untul de muștar-ierburi poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit, acoperit. Se înmoaie la temperatura camerei înainte de utilizare (1 oră).* Lintea poate fi gătită (dar nu scursă) cu 1 zi înainte și răcită în lichid de gătit, acoperită (odată răcită).
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.