Somon chermoula afumat
Somonul chermoula afumat necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Pentru $1.15 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 168 calorii, 4G de proteine, și 16g de grăsime. Această rețetă servește 4. 41 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar dieta. Un amestec de file de somon, suc de lămâie, boia de ardei și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu o lingură scor de 86%, acest fel de mâncare este extraordinar. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Somon Cu Marinată Chermoula, Somon Afumat Blts, și Chowder De Somon Afumat.
Instrucțiuni
Introduceți toate ingredientele pentru marinată într-un robot de bucătărie și blitz până când aveți o pastă aspră. Așezați somonul într-un vas și frecați marinada pe toată carnea. Se lasă 1 oră sau peste noapte la frigider.
Încălziți grătarul și pliați o lungime de folie mai lungă decât peștele într-o fâșie și așezați somonul deasupra, cu pielea în jos. Folosind capetele foliei, ridicați peștele pe barele grătarului dacă aveți un grătar cu ceainic, așezați capacul. Lăsați peștele timp de aproximativ 15 minute până când este doar gătit. Folosind folia, ridicați cu grijă peștele pe un platou și împrăștiați cu coriandru și ardei iute.
Lăsați pe toată lumea să tragă bucăți de pește, dar lăsați pielea în urmă.
Se servește cu o salată simplă de roșii, ceapă roșie și semințe de chimen.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Foley Johnson Carneros Chardonnay. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 23 de dolari.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromele sunt concentrate și complexe în Carneros Chardonnay 2016. Notele de piersică la grătar, pere, croissant cu unt și vanilie au pregătit scena pentru un Chardonnay bogat și plin de corp. Aromele se extind pe palat cu arome delicioase de pere, măr crocant, caprifoi, nucă de cocos prăjită și napolitană de vanilie. Echilibrul și structura acestui vin, împreună cu aciditatea sa strălucitoare, îl fac un vin demn de vârstă pentru a fi savurat câțiva ani. Bucurați-vă de această frumusețe cu un pui prăjit suculent și risotto de ciuperci sălbatice.