Shabbat Challah
Nevoie de o pâine fără lactate și vegetariană? Shabbat Challah ar putea fi o super rețetă de încercat. O porție conține 1102 calorii, 32g de proteine, și 13g de grăsime. Pentru $1.05 pe portie, această rețetă acoperă 37% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Mergeți la magazin și ridicați sare, semințe de susan, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Hanuka va fi și mai special cu această rețetă. Este adus la tine de Allrecipes. Această rețetă este tipică bucătăriei evreiești. 493 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 93%, ceea ce este excelent. Încercați Salată De Șabat, Pui Shabbat prăjit cu legume de primăvară, și Cina Shabbat: Hummus, pâine Pita și Schug pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, presărați drojdia peste apă.
Lăsați să stea aproximativ 5 minute pentru a dizolva drojdia. Se amestecă sarea, zahărul, uleiul și 4 ouă până se omogenizează bine. Se amestecă treptat în făină. Când aluatul devine prea rigid pentru a se amesteca, întoarceți-l pe o suprafață făinoasă și frământați timp de 8 până la 10 minute.
Așezați aluatul sub vas pentru a crește până se dublează. Sau, puteți așeza aluatul în castron și acoperiți cu un prosop.
Puneți aluatul și împărțiți-l în 6 sau 8 bucăți uniforme, în funcție de forma dorită. Nu uitați să scoateți o bucată mică și să faceți o binecuvântare (legea evreiască).
Rulați bucățile în frânghii. Împletiți în două pâini sau o împletitură foarte mare de 6 bucăți - dar numai dacă cuptorul dvs. este suficient de mare. Sau, puteți face challahs în formă de spirală din fiecare frânghie. Puneți capetele sub și așezați-le pe o foaie de copt pentru a se ridica până când degetul lasă o mică adâncitură atunci când împingeți ușor pâinea.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 de grade C).
Bateți împreună oul rămas, apa și zahărul vanilat.
Periați vârfurile pâinilor.
Presărați semințe de susan deasupra.
Coaceți timp de 35 până la 40 de minute în cuptorul preîncălzit, până când pâinea se rumeneste. Înfășurați bucata mică de aluat care a fost binecuvântată în folie de aluminiu și ardeți în cuptor ca ofrandă în timp ce celelalte pâini se coc.