Salată De Dovlecei De Ghindă Prăjită
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați salata de dovlecei de ghindă prăjită. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 5g de grăsime, și un total de 217 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru 96 cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați dovlecei de ghindă, pe o tigaie, sare și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 52%. Acest scor este solid. Încercați Salată De Dovlecei De Ghindă Prăjită, Salată De Dovlecei De Ghindă Prăjită, și Dovlecei De Ghindă Prăjită + Salată De Recoltare pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade. (De îndată ce este fierbinte, puteți prăji migdalele tăiate pentru a garni salata: întindeți-le pe o foaie de copt și coaceți timp de 5 minute, scuturându-le o dată sau de două ori, până când sunt ușor colorate și parfumate. Sau prăjiți-le în timp ce dovleceii se prăjesc sau după.)
Pentru a pregăti dovlecelul de ghindă: cu un cojitor de legume ascuțit sau un cuțit de tăiat, îndepărtați coaja de pe crestele proeminente ale dovlecelului. Nu trebuie să curățați mai mult decât atât: lăsarea restului de coajă va ajuta dovleceii să-și păstreze forma și arată și frumos. (Dacă prăjiți un dovleac neted ca nuca, îndepărtați toată coaja.)
Cu un cuțit ascuțit și greu, tăiați dovleceii pe jumătate pe lungime și scoateți toate semințele și fibrele.
Așezați fiecare jumătate tăiată în jos; tăiați capetele, apoi tăiați felii semicirculare de dovlecei, cu grosimea de aproximativ 1 inch.
Puneți toate bucățile într-o grămadă pe o foaie mare de copt, de preferință antiaderentă sau căptușită cu pergament, sau pe un covor de copt din silicon antiaderent.
Stropiți cele 2 linguri de ulei peste dovlecei, presărați sare și aruncați pentru a acoperi cu condimentele, apoi întindeți bucățile pentru a se întinde plat, fără a atinge.
Coaceți aproximativ 20 de minute, apoi răsturnați bucățile.
Coaceți încă 15 minute sau cam așa ceva, până când dovlecelul este fraged până la capăt (împingeți cu o furculiță pentru a verifica) și frumos caramelizat pe margini.
Lăsați bucățile de dovlecei să se răcească pe tigaie până când sunteți gata de servit. Aranjați—le-într-un design simetric sau într-o grămadă casuală-pe un platou mare de servire sau pe farfurii individuale de salată, cu două sau trei felii pe porție.
Reîmprospătați-le cu picături de ulei de măsline, stropi de sare. Împrăștiați șuvițele de migdale, apoi dungi sau vârtejuri de reducere balsamică caldă. În cele din urmă, zdrobiți bucăți de brânză peste tot.
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA
Din tabelul familiei Lidiei de Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2004 de Lidia Matticchio Bastianich publicat de Knopf.Lidia Bastianich găzduiește extrem de popularul spectacol PBS, "bucătăria italo-americană a Lidiei" și deține restaurante în New York, Kansas City și Pittsburgh. De asemenea, autoarea mesei italiene a Lidiei și a bucătăriei italo-americane a Lidiei, locuiește în Douglaston, New York. Jurnalismul lui Jay Jacob a apărut în multe reviste naționale.Din ediția comercială broșată.