Risotto Zinfandel cu sfeclă prăjită și nuci
Risotto Zinfandel cu sfeclă prăjită și nuci ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten servește 6 și costă $2.77 pe portie. O porție conține 595 calorii, 13g de proteine, și 24g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Este o destul de ieftin rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. Mergeți la magazin și ridicați sare și piper, unt, jumătăți de nucă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Sfeclă prăjită cu nuci, Sfeclă prăjită cu brânză de capră și nuci, și Sfeclă prăjită cu citrice, Fetan și nuci.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Tăiați orice verdeață de sfeclă (cu excepția unei alte utilizări) și spălați sfecla. Puneți sfecla într-o tigaie și stropiți cu 1 lingură. ulei. Se acoperă cu folie și se coace până se înmoaie, aproximativ 1 oră.
Se lasă să se răcească până se răcește suficient pentru a se manipula, apoi se curăță și se taie în 1/2-in. pene.
Între timp, întindeți nucile pe o foaie de copt și prăjiți-le pe un alt raft de cuptor până devin aurii, aproximativ 8 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se toacă grosier și se lasă deoparte.
Aduceți vinul și bulionul la foc mic. Între timp, încălziți restul de 3 linguri. ulei de măsline într-o oală largă, cu fund greu, la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți, amestecând des, până la translucid, aproximativ 7 minute.
Se amestecă orezul și se gătește până abia începe să se lipească de fundul tigaiei, 2 până la 4 minute.
Adăugați 1 cană de amestec de vin și gătiți, amestecând, până când lichidul este aproape absorbit.
Adăugați încă 1/2 cană de amestec de vin și gătiți la fel. Continuați să adăugați amestec de vin 1/2 cană la un moment dat, gătind și amestecând până când fiecare adăugare a fost absorbită înainte de a adăuga următoarea, până când a fost folosit tot și orezul este aproape fraged la mușcătură, aproximativ 20 de minute. (Folosiți apă fierbinte dacă rămâneți fără vin.)
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați unt, nucșoară, 1/2 cană de brânză și sfecla. Se amestecă rapid, se acoperă și se lasă să stea 4 până la 5 minute.
Se amestecă sare și piper după gust și se transferă într-un castron sau platou de servire mare, puțin adânc.
Se presară cu 1/2 cană de brânză rămasă și nucile prăjite.
* Orezul Arborio este disponibil pe scară largă; pentru celelalte două, verificați magazinele alimentare specializate.
Faceți înainte: până la 1 zi.
Încălziți doar 1 cană de vin cu bulionul în pasul gătiți orezul până la Pasul 4, dar nu adăugați apă fierbinte (orezul va fi în continuare destul de crocant).
Întindeți orezul pe o foaie de copt cu margini. Acoperiți și răciți. Cu cincisprezece minute înainte de servire, aduceți 1 cană de vin rămasă la foc mic și încălziți risotto-ul răcit într-o oală mare la foc mediu.
Adăugați 1/2 cană de vin fierbinte la un moment dat la risotto și gătiți, amestecând, lăsând fiecare adăugare să fie absorbită înainte de a adăuga următoarea, până când orezul este aproape fraged la mușcătură, 8 până la 10 minute (folosiți apă fierbinte dacă rămâneți fără vin). Continuați cu rețeta de la pas