Risotto Porcini
Reteta Risotto Porcini este gata în aproximativ 50 de minute și este cu siguranță un spectaculos fără gluten opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Pentru $ 4.03 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel principal are 551 calorii, 19g de proteine, și 26g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați orez arborio, vin, ciuperci porcini și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Risotto De Șuncă Porcini, Risotto Porcini, și Risotto Cu Ciuperci Porcini pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron rezistent la căldură, înmuiați porcini uscați în apa clocotită până se înmoaie, 10 minute.
Scurgeți, rezervând 1 cană de lichid de înmuiere; clătiți ciupercile pentru a îndepărta orice nisip. Tăiați mărunt porcini și rezervați într-un castron mic.
Se toarnă lichidul de înmuiere într-o cratiță medie, oprindu-se înainte de a ajunge la sedimentul din partea de jos. Se amestecă bulionul de pui și se condimentează cu sare și piper. Încălziți stocul la foc mic.
Într-o cratiță mare, încălziți 2 linguri de ulei până la sclipire.
Adăugați șalota și usturoiul și gătiți la foc moderat, amestecând, până se înmoaie, 2 minute.
Adăugați orezul și porcini uscați și amestecați pentru a acoperi.
Adăugați vinul și frunza de dafin și gătiți până când vinul s-a evaporat.
Adăugați aproximativ o pătrime din bulionul cald și gătiți la foc moderat, amestecând constant, până aproape absorbit. Continuați să adăugați stocul în loturi, amestecând continuu până când orezul este al dente și suspendat într-un sos cremos, aproximativ 20 de minute. Aruncați frunza de dafin. Se amestecă untul, mascarpone și brânza; se condimentează cu sare și piper și se păstrează la cald.
Într-o tigaie, încălziți restul de 2 linguri de ulei.
Adăugați porcini proaspeți și cimbru și gătiți la foc mare, amestecând, până se înmoaie și devin aurii, 8 minute. Aruncați cimbru. Condimentează porcini cu sare și piper, lingură peste risotto și servește.