Risotto al Balsamico
Reteta Risotto al Balsamico este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță o mare fără gluten opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Această rețetă servește 45. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 1g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 37 calorii. Pentru 19 cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, oțet balsamic, stoc de legume și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest fel de mâncare. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați Broccoli Balsamico, Balsamico De Pui, și Cotlet De Vițel Balsamico pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică, fierbeți oțetul balsamic la foc moderat până se reduce la 2 linguri, aproximativ 10 minute.
Într-o cratiță medie, aduceți bulionul de legume la fiert. Acoperiți și păstrați fierbinte.
Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline.
Adăugați șalotul și frunza de dafin și gătiți la foc moderat până când șalotul este înmuiat, aproximativ 3 minute.
Adăugați orezul și gătiți, amestecând, până când boabele sunt acoperite uniform cu ulei, aproximativ 1 minut.
Se adaugă vinul și se fierbe la foc moderat până se evaporă aproape, aproximativ 4 minute.
Adăugați suficient din stocul fierbinte pentru a acoperi doar orezul și gătiți, amestecând, până când stocul a fost absorbit. Continuați să adăugați stocul 1/2 cană la un moment dat și amestecând constant, până când este aproape absorbit între adaosuri. Risotto se face atunci când orezul este al dente și suspendat într-un sos gros, cremos, aproximativ 25 de minute.
Aruncați frunza de dafin și amestecați 1 lingură de reducere balsamică. Se amestecă untul și cele trei linguri de brânză și se condimentează cu sare și piper. Puneți risotto-ul în boluri, stropiți cu restul de 1 lingură de reducere balsamică și presărați cu mai multă brânză.