Pâine de secară
Dacă aveți aproximativ 50 minute pentru a petrece în bucătărie, pâine de secară ar putea fi un imens fără lactate și lacto ovo vegetarian rețetă pentru a încerca. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 184 calorii. Pentru 19 cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă de la BBC Good Food necesită făină de secară, miere, drojdie cu acțiune rapidă și sare. 359 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 94%, ceea ce este uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pâine de secară cu afine uscate și nuci pecan prăjite (mașină de pâine), Pâine De Secară Crustă (Mașină De Pâine, și Coacerea Pâinii: Pâine De Secară.
Instrucțiuni
Răsturnați făinurile, drojdia și sarea într-un castron. Într-un ulcior, amestecați mierea cu 250 ml apă caldă, turnați lichidul în vas și amestecați pentru a forma un aluat. Făina de secară poate fi destul de uscată și absoarbe multă apă, dacă aluatul pare prea uscat, adăugați mai multă apă caldă până când aveți un vârf de aluat moale pe suprafața de lucru și frământați timp de 10 minute până când este neted. Secara conține mai puțin gluten decât făina albă, astfel încât aluatul nu se va simți la fel de elastic ca o pâine albă convențională.
Așezați aluatul într-un castron bine uns, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când dimensiunea sa dublat aproximativ. Pudrați o cutie de pâine de 2lb / 900g cu făină.
Răsturnați aluatul înapoi pe suprafața de lucru și frământați scurt pentru a elimina bulele de aer. Dacă folosiți semințe de chimen, lucrați-le în aluat. Formați-vă într-o pâine ovală netedă și introduceți-vă în tablă. Acoperiți cositorul cu folie alimentară unsă și lăsați să crească undeva cald încă 1 1,5 ore sau până la dublarea dimensiunii.
Încălziți cuptorul la 220C / 200C ventilator / gaz
Îndepărtați folia alimentară și pudrați suprafața pâinii cu făină de secară. Tăiați câteva incizii pe un unghi, apoi coaceți timp de 30 de minute până când sună maro închis și gol când este atins.
Transferați într-un suport de răcire cu sârmă și lăsați să se răcească cel puțin 20 de minute înainte de servire