Pui întregi afumat cu rozmarin toscan
Pui întregi afumat cu rozmarin toscan ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 711 calorii, 43 g de proteine și 48 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 4. Pentru 2,58 USD per porție, această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Vă este adus de Foodnetwork. Dacă aveți sare cușer, pui, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 6 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 57%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: pui afumat cu lămâie-chipotle, pui cu rozmarin în stil toscan și somon toscan cu orzo cu rozmarin.
Instrucțiuni
Echipament special: așchii de lemn de pecan și 8 crenguțe de rozmarin proaspăt, înmuiate în apă timp de 2 ore
Pentru saramură, aduceți 6 căni de apă la fiert într-o cratiță mare.
Adăugați bulionul, sarea, mierea, zahărul, boabele de piper, rozmarinul și usturoiul, amestecând pentru a dizolva sarea.
Luați de pe foc și adăugați cuburile de gheață pentru a se răci rapid la temperatura camerei.
Puneți puiul în găleată, cu pieptul în jos, acoperiți și lăsați-l la frigider pentru 2 până la 4 ore.
Scoateți puiul din saramură și clătiți bine cu apă rece. Se usucă, se pune pe un grătar și se dă la frigider pentru cel puțin 1 oră și până la 4 ore. Acest lucru va permite pielii să se usuce, ceea ce va produce o piele mai crocantă în timpul gătirii.
Preîncălziți-vă fumătorul la 275 de grade F și până la 325 de grade F dacă fumătorul poate face acest lucru.
Adăugați așchiile de lemn înmuiate și crenguțele de rozmarin.
Ungeți întregul pui cu ulei de canola și stropiți cu piper.
Pune puiul în afumător și pune o tigaie dedesubt. Fumați până când temperatura pieptului ajunge la 160 de grade F și coapsa ajunge la 170 de grade F, în funcție de dimensiunea puiului, 1 1/2 până la 3 ore.