Pui în aluniță, stil Puebla

Pui în aluniță, stil Puebla
Nevoie de o curs principal fără lactate? Pui în Mole, stil Puebla ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Această rețetă servește 8 și costă 3,44 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 45g de proteine, 38g de grăsime, și un total de 866 calorii. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați bucăți de pui, tortilla de porumb, semințe de susan și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma ciocolata, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți cu ciocolată cu ciocolată cu lapte de caju ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 80%. Acest scor este minunat. Rețete similare includ Aluniță De Pui În Stil Puebla Ușor, Aluniță verde în stil Zacatecas cu pui (Pollo en Mole Verde Zacatecano), și Cina în seara asta: pui în stil Huasteca în aluniță.

Instrucțiuni

1
Într-o oală mare, fierbeți puiul în apă condimentată cu sare și piper după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Praz, Curățat și Tăiat Cubulețe Mari, Doar Partea Albă1 Praz, Curățat și Tăiat Cubulețe Mari, Doar Partea Albă
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
1 Pachet Mare De Spanac De Fermă, Spălat și Uscat1 Pachet Mare De Spanac De Fermă, Spălat și Uscat
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Scurgeți, rezervați bulionul de gătit și dați-l la frigider până când este gata să asamblați vasul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1-1/2 Cană Supă De Pui1-1/2 Cană Supă De Pui
3
Pregătiți alunița Poblano. Curățați ardeii iute îndepărtând tulpinile, venele și semințele; rezervați 1 lingură de semințe.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mole PoblanoMole Poblano
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma
4
Încălziți 1/2 cană de ulei într-o tigaie grea până când strălucește. Prăjiți ardeii iute până când sunt crocanți, aproximativ 10 până la 15 secunde, rotind o dată; asigurați-vă că nu ard.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 InchPecorino, Grosime De 1/4 Inch
5
Scurgeți pe prosoape de hârtie.
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
6
Puneți ardeii iute într-un castron nereactiv, acoperiți cu apă fierbinte și lăsați deoparte timp de 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboanele Lui Peachie-oBomboanele Lui Peachie-o
7
Scurgeți ardeii iute, rezervând apa de înmuiere. Pureați ardeii iute într-un blender cu suficientă apă de înmuiere pentru a face o pastă netedă. Poate fi necesar să răzuiți părțile laterale și să amestecați de mai multe ori pentru a obține o pastă netedă. Într-un cuptor olandez greu, încălziți încă 1/2 cană de ulei la foc mediu și adăugați piureul de chile (aveți grijă să se stropească). Gatiti aproximativ 15 minute, amestecand des.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Frunze De Pătrunjel Proaspăt RupteFrunze De Pătrunjel Proaspăt Rupte
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
8
Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
9
Pureați tomatillos într-un blender. Într-o râșniță de cafea sau condimente, măcinați cuișoarele, boabele de piper, scorțișoara și semințele prăjite.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Oase De Pui Cu Puțină Carne Pe Ele (spate, Gât, Aripi Etc.)Oase De Pui Cu Puțină Carne Pe Ele (spate, Gât, Aripi Etc.)
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
Hârtie De OrezHârtie De Orez
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
Suplimentar Frisca Si Bucle De Ciocolata, OptionalSuplimentar Frisca Si Bucle De Ciocolata, Optional
1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
10
Adăugați amestecul de semințe și usturoiul în tomatillos purificat și amestecați până se omogenizează. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice FelRondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
11
Încălziți 6 linguri de ulei într-o tigaie grea. Prăjiți fiecare dintre următoarele ingrediente și apoi îndepărtați cu o lingură cu fante: stafidele până se umflă; migdalele până se rumenesc; semințele de dovleac până când apar. Dacă este necesar, adăugați suficient ulei pentru a face 4 linguri și prăjiți bucățile de tortilla și feliile de pâine până se rumenesc, aproximativ 15 secunde pe parte; scoateți din tigaie cu o lingură cu fante.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De DovleacSemințe De Dovleac
1,25 Kg De Friptură De Vită Gătită, Feliată Subțire1,25 Kg De Friptură De Vită Gătită, Feliată Subțire
Crostini Cu Usturoi, OptionalCrostini Cu Usturoi, Optional
1 Baton De Scortisoara (1-1/2 Inchi)1 Baton De Scortisoara (1-1/2 Inchi)
3/4 Kg De Cartofi Roșii Mici (aproximativ 5), Tăiați Felii3/4 Kg De Cartofi Roșii Mici (aproximativ 5), Tăiați Felii
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormickAmestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
Ball® Sau Kerr® Pint Cu Capace și BenziBall® Sau Kerr® Pint Cu Capace și Benzi
Pecorino, Grosime De 1/4 InchPecorino, Grosime De 1/4 Inch
12
Adăugați stafide, migdale, semințe de dovleci, tortilla și pâine în piureul de tomatillo și amestecați, folosind 1 până la 2 căni din bulionul de pui rezervat, după cum este necesar, pentru a face un sos neted. Acest lucru poate fi făcut în loturi. Într-un cuptor olandez greu, încălziți 3 linguri de ulei la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru ServireStridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru Servire
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
1,25 Kg De Friptură De Vită Gătită, Feliată Subțire1,25 Kg De Friptură De Vită Gătită, Feliată Subțire
Colorant Alimentar Roșu și Galben, Dacă Se DoreșteColorant Alimentar Roșu și Galben, Dacă Se Dorește
Crostini Cu Usturoi, OptionalCrostini Cu Usturoi, Optional
1 Baton De Scortisoara (1-1/2 Inchi)1 Baton De Scortisoara (1-1/2 Inchi)
3/4 Kg De Cartofi Roșii Mici (aproximativ 5), Tăiați Felii3/4 Kg De Cartofi Roșii Mici (aproximativ 5), Tăiați Felii
Sugestie De Servire: Serviți Peste PasteSugestie De Servire: Serviți Peste Paste
1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Frunze De Pătrunjel Proaspăt RupteFrunze De Pătrunjel Proaspăt Rupte
13
Adăugați piureul de chile, piureul de tomatillo și ciocolata mexicană (aveți grijă să se stropească). Gatiti la foc mediu aproximativ 15 minute, amestecand des.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Litri De înghețată Stick De Mentă, înmuiată2 Litri De înghețată Stick De Mentă, înmuiată
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
14
Adăugați restul de 5 căni de bulion de pui, gătiți la foc mic încă 45 de minute, amestecând suficient de des pentru a preveni arderea amestecului pe fund. În ultimele 15 minute de timp de gătit, adăugați puiul prefiert și încălziți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru ServireStridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru Servire
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
15
Se ornează cu semințe de susan prăjite și se servește cu orez alb.
Ingrediente de care veți avea nevoie
5 Uncii De Ceață Tocată5 Uncii De Ceață Tocată
Orez AlbOrez Alb
16
Chef Ravago împărtășește sfaturile sale cu Epicurious: pentru a semăna ardei iute uscați, folosiți un cuțit ascuțit pentru a face o fantă pe lateral și răzuiți cu grijă semințele. Este o idee bună să purtați mănuși atunci când manipulați ardei iute. Potrivit Ravago, puteți varia numărul fiecărui chile pe care îl utilizați, atâta timp cât numărul total este egal cu 22, dar utilizați numai ardei iute pasilla, mulato sau ancho. Nu înlocuiți alt tip. A face aluniță este un proces care consumă mult timp, dar bucătarul Ravago avertizează împotriva luării de comenzi rapide; în caz contrar, alunița va avea un gust neplăcut. De exemplu, rețeta necesită prăjirea fiecărui tip de sămânță individual. Acest lucru se face pentru a intensifica și a bloca aroma fiecăruia, deoarece procesul de încălzire aduce uleiurile la suprafață. Dacă încălziți toate tipurile de semințe împreună, aromele se vor amesteca, rezultând o aluniță cu gust noroios. Pentru a profita la maximum de eforturile dvs., pregătiți un lot dublu de aluniță, servind o porție și păstrând restul să înghețe. Potrivit lui Ravago, alunița se va menține înghețată până la o lună. Pur și simplu dezghețați și reîncălziți. Dacă textura este granulată după reîncălzire, pur și simplu reblendați sosul. Pentru o servire mai ușoară, se pot folosi bucăți de pui dezosat, fără piele. Rețeta necesită fierbere, dar puteți pregăti puiul în orice număr de moduri, spune Ravago, fie la cuptor, prăjit sau la grătar. Puteți folosi chiar și un pui rotisor achiziționat. Sau, spune Ravago, puteți înlocui puiul cu rață, prepeliță, curcan sau orice fel de pasăre.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui RotisorPui Rotisor
Ardei Iute UscatArdei Iute Uscat
Păsări De CurtePăsări De Curte
2 Ardei Rosu Prajit, Tocat2 Ardei Rosu Prajit, Tocat
4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt4 Până La 5 Crenguțe Mici Sau 2 Până La 3 Mari De Rozmarin Proaspăt, Frunze Tăiate Mărunt
PrepelițăPrepeliță
Sugestie De Servire: Serviți Peste PasteSugestie De Servire: Serviți Peste Paste
1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma1 Lingurita Praf De Gelatina Fara Aroma
Rață întreagăRață întreagă
Echipamente pe care le vei folosi
Gumă De Fructe Cu Dungi PortocaliiGumă De Fructe Cu Dungi Portocalii
17
Retipărit cu permisiunea Fonda San Miguel: treizeci de ani de mâncare și artă de Tom Gilliland, Miguel Ravago și Virginia B. Wood. 2005 Editura Shearer

Ingrediente

6ancho chilesancho chiles1Bucăți de caramele Heath Barsemințe de anason, prăjitesemințe de anason, prăjite20boabe de piper negru întregiboabe de piper negru întregi1Ceapa galbena medie, tocatabulion de pui rezervat după cum este necesarbulion de pui rezervat după cum este necesar2kilogramebucăți de pui, piele pebucăți de pui, piele pe7pasilla chilespasilla chiles9ardei iuteardei iute43pachete de budincă instant cu ciocolată JELLOCiocolată mexicană, tocatăCiocolată mexicană, tocată1stickScorțișoara mexicană, cunoscută sub numele de canela, este scoarța adevăratului copac de scorțișoară, originar din Sri Lanka. Se vinde în ondulat foarte subțire și oarecum fulgios și este mult mai moale decât varianta mai comună de scorțișoară, care provine din scoarța cassieiScorțișoara mexicană, cunoscută sub numele de canela, este scoarța adevăratului copac de scorțișoară, originar din Sri Lanka. Se vinde în ondulat foarte subțire și oarecum fulgios și este mult mai moale decât varianta mai comună de scorțișoară, care provine din scoarța cassiei1inchun băț de scorțișoară Mexicanun băț de scorțișoară Mexican0Bucăți de caramele Heath Barsemințe de coriandru, prăjitesemințe de coriandru, prăjite2tortilla de porumb, sfâșiată în bucățitortilla de porumb, sfâșiată în bucăți4cuișoare de usturoi, prăjitecuișoare de usturoi, prăjite591 lb Mafaldi Fresh, dacă este posibilsemințe de dovleacsemințe de dovleac8creveți și cu veneCunoscute și sub numele de pepitas, semințele de dovleac folosite în gătitul Mexican sunt decojite. Când prăjiți sau prăjiți semințele de dovleac într-o tigaie uscată, păstrați un capac la îndemână, deoarece acestea vor apărea ca floriceleleCunoscute și sub numele de pepitas, semințele de dovleac folosite în gătitul Mexican sunt decojite. Când prăjiți sau prăjiți semințele de dovleac într-o tigaie uscată, păstrați un capac la îndemână, deoarece acestea vor apărea ca floricelele32 lingurițe boabe de piper măcinat coarsley1 baton de scortisoara (1-1/2 inchi)1 baton de scortisoara (1-1/2 inchi)8creveți și cu veneSare de mare și piper negru măcinat după gustSare de mare și piper negru măcinat după gust11 lingură de oregano uscatsemințe din ardei iute, prăjitesemințe din ardei iute, prăjite22 lingurițe boabe de piper măcinat coarsleysemințe de susan, prăjite, pentru garniturăsemințe de susan, prăjite, pentru garnitură82 lingurițe boabe de piper măcinat coarsleysemințe de susan, prăjitesemințe de susan, prăjite3rulouri franceze învechite, tăiate în felii de 1 inchrulouri franceze învechite, tăiate în felii de 1 inch8creveți și cu veneTomatillos sunt adesea denumite Tomatillos sunt adesea denumite "roșii verzi", dar sunt membri ai familiei agrișelor. Pentru a pregăti tomatillos pentru salsa, îndepărtați cojile de hârtie și clătiți stratul exterior lipicios. Sau, tomatillos întregi conservate sunt disponibile sub8creveți și cu veneorez alborez alb20migdale întregi, albitemigdale întregi, albite2371 lb Mafaldi Fresh, dacă este posibilulei vegetal sau untură plus suplimentar după cum este necesarulei vegetal sau untură plus suplimentar după cum este necesar8creveți și cu veneMulato, pasilla și ancho chiles sunt trei soiuri de ardei iute uscați adesea folosiți în gătitul Mexican. Ancho chile (un poblano care s-a copt până la o culoare Roșu închis și s-a uscat) este de culoare rugină, lat la tulpină și îngustându-se până la un vârf triunghiular. CatârulMulato, pasilla și ancho chiles sunt trei soiuri de ardei iute uscați adesea folosiți în gătitul Mexican. Ancho chile (un poblano care s-a copt până la o culoare Roșu închis și s-a uscat) este de culoare rugină, lat la tulpină și îngustându-se până la un vârf triunghiular. Catârul
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții8
Scor De Sănătate60
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista