Pui Tamales
O porție conține 116 calorii, 9g de proteine, și 2G de grăsime. Pentru 42 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 24. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați chimenul măcinat, pieptul de pui, salsa verde și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este solid. Încercați Tamales De Pollo Con Chile Verde-Verde Chile Pui Tamales, Brânză cu tamales Chile prăjite: Tamales de queso con Rajas, și Tamales Santafere o Bogot (regiunea Santa Fe Tamales) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Înmuiați cojile de porumb într-un bol cu apă fierbinte, folosind o farfurie pentru a le menține scufundate, până când sunt flexibile, 1 oră.
Între timp, faceți umplutura: aduceți pulberea de bulion și 4 căni de apă la foc mic într-o oală medie la foc mediu.
Adăugați puiul și fierbeți până la fiert, 12 până la 15 minute.
Scoateți puiul și lăsați să se răcească; se taie în bucăți mici. Rezervați bulionul.
Pureați cilantro și 1 1/4 căni din bulionul rezervat într-un robot de bucătărie până la neted (salvați bulionul rămas pentru o altă utilizare).
Transferați într-un vas mediu.
Adăugați usturoiul, chimenul și salsa și aduceți la foc mic la foc mediu; gătiți până se reduce ușor, aproximativ 12 minute. Se amestecă puiul și se condimentează cu sare.
Se scoate de pe foc și se lasă să se răcească.
Faceți aluatul: înmuiați ancho chile în apă fierbinte până la moale, aproximativ 15 minute.
Scurgeți chile, apoi tocați pentru a face o pastă.
Combinați pasta de chile, masa harina, untură, 2 2/3 căni de apă caldă și 2 lingurițe de sare
Amestecați cu mâinile (sau folosiți un mixer cu atașamentul cu palete) 10 până la 15 minute sau până când o bilă de aluat de dimensiuni de marmură plutește în apă.
Scurgeți cojile și uscați-le. Începând cu 1/2 inch de la capătul larg, întindeți aproximativ 3 linguri de aluat pe o coajă, lăsând o margine de 1 inch pe laturi. Lingurați aproximativ 2 linguri de pui umplând centrul aluatului, apoi pliați în părțile laterale ale cojii, înfășurând aluatul în jurul umpluturii. Îndoiți capătul îngust al cojii. Repetați cu cojile rămase, aluatul și umplutura.
Setați un coș cu aburi într-o oală mare umplută cu 1 până la 2 centimetri de apă. Aranjați tamalele în picioare în abur, pliate în jos. Aduceți apa la fierbere la foc mediu-mare, apoi acoperiți și aburiți până când tamalele se îndepărtează de coji, aproximativ 1 oră.
Scoateți din abur și lăsați să se răcească ușor înainte de despachetare.
Fotografie de Kat Teutsch
Vin recomandat: Pinot Noir, Riesling, Trandafir Spumant
Mexican în meniu? Încercați asocierea cu Pinot Noir, Riesling și Sparkling ros_rox7. Vinurile albe acide, cum ar fi riesling sau roșii cu tanin scăzut, cum ar fi pinot noir, pot funcționa bine cu mâncărurile mexicane. Sparkling rossixt este și o pereche sigură. Un vin pe care l-ai putea încerca este Concha y Toro Marques de casa Concha Pinot Noir. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 26 de dolari.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Culoare roșie delicată. Nasul prezintă arome concentrate de căpșuni și zmeură. Palatul oferă o textură rafinată și arome complexe de cireșe, zmeură, lemn dulce cu o structură notabilă. Se simte atât de luxuriant, fin și delicat.Acest vin foarte versatil se împerechează bine cu carnea albă, cum ar fi iepurele, carnea de porc sau prepelița, precum și cu peștele gras și crustaceele în preparate ușoare și delicate. De asemenea, se descurcă bine cu mâncăruri asiatice, cum ar fi cartofi prăjiți și curry ușor.