Pollo al Mattone: pui sub cărămidă
Această rețetă servește 4 și costă 1,01 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 271 calorii, 0g de proteine, și 27G de grăsime pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 3 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână vin, piper, sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Pui Calabrian al Mattone, Pui sub cărămidă, și Pui Sub Cărămidă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Se toacă usturoiul și pătrunjelul și se combină cu coaja, 2 linguri de ulei de măsline și sare și piper. Pune deoparte.
Spălați puiul sub apă curentă rece și uscați. Cu foarfecele de pasăre, îndepărtați vârfurile aripilor, orice exces de grăsime și tăiați coloana vertebrală.
Puneți-le deoparte pentru stoc. Poate doriți să îndepărtați și coastele și sternul.
Se amestecă împreună ingredientele pentru marinată.
Așezați puiul plat, cu pielea în sus. Umpleți amestecul de usturoi sub piele, puneți-l în marinată, apoi acoperiți și marinați câteva ore sau, chiar mai bine, peste noapte. Întoarceți-vă de două sau trei ori.
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie din fontă suficient de mare pentru a ține puiul (folosesc o tigaie din fontă de 12 inci).
Așezați pielea de pui cu fața în jos și cântăriți-o cu cele două cărămizi curate învelite în folie. Gatiti la foc mediu timp de 5 minute, apoi puneti tigaia si caramizile la cuptor timp de 15 pana la 20 de minute, dupa care veti scoate greutatile si veti intoarce puiul, gatind inca 10 minute sau cam asa ceva, pana cand este gata.
Tăiați în bucăți de dimensiuni de servire.
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA