Piure de cartofi cu usturoi și brânză
Piureul de cartofi cu usturoi și blat durează aproximativ 1 oră și 30 de minute de la început până la sfârșit. O porție conține 414 calorii , 9 g de proteine și 25 g de grăsimi . Pentru 1,03 dolari per porție , primiți o garnitură pentru 8 persoane. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fan. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto-ovo-vegetariană . Va fi un succes la evenimentul dvs. de Ziua Recunoștinței . Un amestec de unt, pătrunjel, ceapă verde și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Cu un scor de 42% , acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt piureul de cartofi cu conținut scăzut de grăsimi și usturoi , piureul de cartofi cu usturoi, salvie și brânză de capră , pulpele de miel înăbușite cu rozmarin și piureul de cartofi ușor de preparat cu usturoi .
Instrucțiuni
Îndepărtați coaja exterioară de hârtie a usturoiului (nu curățați și nu separați cățeii de usturoi).
Ungeți cu ulei. Înfășurați în folie de aluminiu rezistentă.
Coaceți la 220°C timp de 30-35 de minute sau până se înmoaie. Lăsați la răcit timp de 10-15 minute.
Tăiați vârful căpățânii de usturoi, lăsând capătul rădăcinii intact. Stoarceți usturoiul înmuiat într-un bol mare; puneți-l deoparte.
Puneți cartofii într-o cratiță mare și acoperiți-i cu apă. Aduceți la fierbere. Reduceți focul; acoperiți și gătiți timp de 15-20 de minute sau până se înmoaie.
Scurgeți și adăugați peste usturoi.
Adăugați untul, smântâna, laptele și pătrunjelul; pasați. Încorporați ceapa, porumbul, sarea și piperul.
Puneți compoziția într-o tavă de copt unsă cu unt, de 28 cm x 18 cm.
Coaceți, fără capac, la 175°C timp de 25 de minute sau până când se încălzește complet.