Pietre Comestibile
Pietrele comestibile ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de garnituri. Această rețetă fără gluten, fără lactate, 30 întregi și vegetariene servește 8 și costă 23 de cenți pe porție. O porție conține 111 calorii, 2G de proteine, și 8g de grăsime. Mulți oameni au făcut această rețetă, iar 109 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână caolin, lactoză, apă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este destul de bun. Încercați Pietre Comestibile, Blarney Stones, și Salată Sticks' n ' Stones pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă uleiul într-o cratiță mică și adâncă și se pune pe aragaz (aragaz) deasupra sau la foc foarte mic și constant, asigurându-se că nu atinge o temperatură foarte ridicată.
Încălzirea uleiului se poate face și peste marginea blatului aragazului, astfel încât să se facă cât mai ușor posibil. Când uleiul este cald, așezați cățelele de usturoi separate, necojite în ulei și braconați-le ușor timp de aproximativ 2 ore. Ar trebui să fie fragede, ușor de curățat și impregnate bine cu ulei. Când este gata, scurgeți uleiul, curățați cățelele de usturoi, zdrobiți-le, apoi treceți-le printr-un chinois și lăsați-le deoparte.
Așezați caolinul, lactoza, colorantul negru și sarea într-un castron și amestecați împreună, adăugând treptat apa. Amestecul poate părea prea uscat la început, dar dacă este lăsat timp de aproximativ o oră se va lichefia și va dezvolta o textură asemănătoare iaurtului potrivită pentru acoperirea cartofilor fierți, groși, dar nu curgători.
Curățați ușor cartofii cu o perie moale. Nu coaja. Aduceți apa sărată la fiert într-o cratiță mare, apoi adăugați cartofii. Se fierbe 15-20 de minute, în funcție de mărimea cartofilor, fără a le găti prea mult.
Scurgeți-le și așezați-le pe o foaie de copt.
Cartofii acoperiți cu lut
Pătrundeți partea cea mai plată a fiecărui cartof cu vârful unei frigărui.
Scoateți frigăruia și introduceți capătul bont în aceeași gaură până ajunge aproximativ în centrul cartofului. Se amestecă amestecul de caolin până se combină bine și are consistența corectă. Scufundați cartofii în amestec, acoperindu-i complet. Introduceți capetele frigaruiilor în găurile unei foi de copt perforate, astfel încât acestea să fie ținute în poziție verticală.
Așezați foaia într—o sobă sau cuptor la o temperatură scăzută—50 cm.C (120 cm. F) - timp de aproximativ 30 de minute sau până când stratul de acoperire s-a uscat până la o textură crocantă. Acest lucru va contrasta cu Netezimea cartofului din interior, care va fi fragedă și cremoasă datorită protecției acestei 'cochilii'.
Puneți confitul de usturoi într-un pahar înalt, adăugați gălbenușul de ou și combinați cu un blender de mână până când amestecul formează o emulsie. Între timp, stropiți încet uleiul, având grijă ca emulsia să nu piardă stabilitatea. Odată gata, adăugați sare după gust și puneți-o deoparte într-un castron acoperit.
Încălziți câteva pietre de râu lustruite de mărimea cartofilor înveliți în lut gri la cuptor la 70 cm.C (160 M. F) timp de 5-7 minute. Pietrele vor adăuga nota finală prezentării și vor menține cartofii fierbinți mai mult timp.
Serviți cartofii între pietre.
Serviți o porție îngrămădită de alioli în feluri de mâncare mai mici, individuale. Cartofii trebuie consumați cu degetele și prima mușcătură trebuie luată fără sos. Acest lucru va accentua diferența de textură dintre acoperire și conținutul acesteia. După aceea, cartofii ar trebui să fie scufundați în alioli.
De la Mugaritz: o știință naturală a gătitului de Andoni Luis Aduriz, aprox. 2012 Phaidon Press Limited