Pere pocate cu sos de Caramel condimentat
Perele braconate cu sos de Caramel condimentat ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 449 calorii, 3G de proteine, și 25g de grăsime pe porție. Pentru $1.51 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Dacă aveți la îndemână lămâie, pere anjou coapte ferm, smântână grea și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 29%, ceea ce nu este atât de minunat. Rețete similare sunt Pere pocate cu sos de Caramel condimentat, Pere poșate condimentate în sos de ciocolată, și Pere cu sos de Caramel condimentat.
Instrucțiuni
Îndepărtați coaja de portocale în fâșii cu un cojitor de legume și tăiați orice miez alb din fâșii. Strângeți sucul din portocale și lămâie într-o oală de 6 litri și adăugați jumătăți de lămâie, apă, zahăr granulat și coajă. Cojiți perele, lăsând tulpinile atașate și adăugați-le în oală.
Fierbeți perele timp de 15 până la 25 de minute, sau până când sunt fragede și răciți-le în lichid. (Perele pocate vor continua să gătească puțin pe măsură ce se răcesc.)
Puneți zahărul granulat într-o cratiță grea de 2 litri și zdrobiți zahărul brun peste. Topiți zaharurile, netulburate, la foc moderat până când zahărul granulat este în mare parte topit. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până la un caramel auriu profund. Se toarnă cu grijă smântână (amestecul se va bule și caramelul se va întări ușor) și se amestecă cuișoare, păstăi de cardamom, fenicul, boabe de piper și bețișoare de scorțișoară. Se fierbe la foc mic, amestecând, până când caramelul se dizolvă și sosul se reduce la aproximativ 1' căni, aproximativ 10 minute.
Se toarnă sosul printr-o sită într-o măsură de 2 căni și se răcește până se încălzește.
Scurgeți perele și uscați-le, apoi transferați-le în farfurii.
Se servește stropit cu sos și presărat cu nuci tocate.
* Puteți bracona pere cu 2 zile înainte și răcoriți, acoperite, în lichid de braconaj. Aduceți perele la temperatura camerei înainte de servire. * Sosul poate fi făcut cu 2 zile înainte și răcit, acoperit. Reîncălziți pentru a se încălzi înainte de servire.