Orez cu pui de lut chinezesc
Rețeta chinezească de orez cu pui de lut vă poate satisface pofta chinezească în aproximativ 1 oră. Pentru 2,63 USD per porție, primești un fel principal care servește 4. O porție conține 663 de calorii, 35 g de proteine și 24 g de grăsimi. Această rețetă de la Allrecipes necesită suc de lămâie, aripioare de pui, piper măcinat și ulei vegetal. 10 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și fără lactate. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 57%. Acest scor este solid. Încercați Bo Zai Fan (orez chinezesc cu lut cu pui și ciuperci), orez chinezesc cu lut și pui chinezesc fără lut cu soia și ghimbir pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați pieptul de pui, aripioarele de pui, 1 cană de sos de soia închis, uleiul de susan și usturoiul într-un castron; se asezoneaza cu piper alb. Tăiați cârnații chinezești în unghi și adăugați la amestecul de pui.
Se amestecă bine, se acoperă și se da la rece cel puțin 10 minute.
Clătiți bine ciupercile shiitake și puneți-le într-un castron; turnați apă fierbinte peste ciuperci; lăsați ciupercile să stea scufundate până când sunt înmuiate și umflate, aproximativ 15 minute.
Scoateți ciupercile, rezervând lichidul.
Tăiați tulpinile din ciuperci și aruncați-le. Tăiați ciupercile în jumătate și lăsați-le deoparte.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și adâncă la foc mediu. Gătiți bucățile de pui în uleiul încins până când nu mai sunt roz în centru și sucurile curg limpede, 7 până la 10 minute.
Stropiți peste pui 1/2 cană de sos de soia închis.
Spălați orezul cu apă până când apa iese aproape limpede; se scurge complet.
Combinați orezul și 1 1/2 cană din lichidul rezervat de la ciuperci într-o tigaie antiaderentă; aduce la fierbere. Reduceți căldura la minim; se acopera si se lasa sa fiarba acoperit 10 minute cu focul aprins.
Se adauga amestecul de pui si ciupercile si se ia de pe foc; lăsați să stea acoperit până când orezul este complet fraged, 15 până la 20 de minute.
Amestecați pasta de chile, ghimbirul și sucul de lămâie într-un castron mic; se stropesc peste orezul cu pui si se pune salata verde maruntita pentru a servi.
Vin recomandat: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer și Chenin Blanc sunt alegeri excelente pentru asiatici. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albii acide se asortează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care l-ați putea încerca este Barefoot Cellars Merlot. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 13 dolari.
![Barefoot Cellars Merlot]()
Barefoot Cellars Merlot
Arome și arome delicioase de dulceață de afine, coacăze și prune. Stejarul integrat ridică fructele și completează taninurile medii bogate și un finisaj persistent de stejar vanilat