Năut cu roșii și morcovi
Această rețetă fără gluten și vegană servește 8 și costă 100 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 257 calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, sare, vin și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Năut cu roșii și morcovi, Tigaie de porc cu năut, morcovi și stafide, și Tocană de pui cu morcovi, naut și stafide.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mare, acoperiți nautul cu 2 litri de apă.
Adăugați întregul cățel de usturoi și frunza de dafin și dați la fiert. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când nautul este fraged, aproximativ 2 ore.
Adăugați 1/2 linguriță de sare și fierbeți timp de 10 minute mai mult.
Scurgeți nautul și aruncați frunza de dafin și cățelul de usturoi.
Într-o tigaie mare și adâncă, încălziți uleiul de măsline.
Adăugați morcovii, ceapa și usturoiul feliat, acoperiți și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până când morcovii sunt fragede, aproximativ 10 minute.
Adăugați ardeiul roșu zdrobit și vinul și fierbeți la foc moderat până când vinul s-a redus la jumătate, aproximativ 4 minute.
Adăugați roșiile strecurate și fierbeți la foc moderat timp de 5 minute.
Adăugați 2 căni de apă rece și nautul scurs și fierbeți la foc moderat până se îngroașă ușor, aproximativ 15 minute.
Adăugați pătrunjelul, coaja de lămâie și sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper negru.
Se servește la temperatura camerei.