Mămăligă "Pizza" cu salvie mărunțită
Reteta Polenta "Pizza" cu salvie maruntita este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un excelent fără gluten, primar, prietenos cu fodmap și vegetarian opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Pentru $2.02 pe portie, veți obține un curs principal care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 33g de grăsime, și un total de 390 calorii. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați fulgi de piper, sare, brânză pecorino romano și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este destul de bun. Încercați Supă cremoasă de dovlecei cu salvie proaspătă și cârnați picanți sfărâmați, Pizza BLT cu porumb la grătar + Feta mărunțită, și Pizza cu mămăligă dulce: Pizza Dolce di mămăligă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți 4 căni de apă la fiert într-o cratiță mare și grea și adăugați 2 lingurițe de sare.
Bateți mămăliga și continuați să bateți pe măsură ce începe să baloneze. După un minut sau două, când mămăliga s-a îngroșat puțin, reduceți focul la minim și lăsați să gătească ușor, amestecând ocazional, timp de aproximativ 45 de minute, până se îngroașă și se omogenizează, fără gust crud de făină de porumb. Dacă mămăliga devine prea groasă pe măsură ce gătește, adăugați puțin mai multă apă.
Scoateți o lingură și răciți, apoi gustați și reglați condimentul, dacă este necesar.
Întindeți mămăliga pe un vas de copt ușor uns la o grosime de 1/2 inch.
Se lasă să se răcească și se pune, de preferință peste noapte, la frigider.
Încălziți cuptorul la 400 F, cu un suport în treimea superioară. Rupeți mozzarella în bucăți mari și împrăștiați peste mămăligă. Se acoperă cu parmezanul.
Stropiți ușor cu ulei și sfărâmați frunzele de salvie deasupra.
Coaceți mămăliga până când brânza clocotește și se rumeneste ușor, 10 până la 15 minute.
Se presară fulgi de ardei roșu și piper negru proaspăt măcinat după gust și se lasă să se răcească ușor.
Se servește tăiat în pene aspre sau pătrate.
Puteți usca o grămadă de salvie proaspătă lăsându-l pe un pervaz pentru o zi sau două. Salvia proaspăt uscată este destul de aromată, dar dacă nu ajungeți la asta, nu înlocuiți Salvia dintr—un borcan-folosiți în schimb puțin rozmarin tocat.
Extras cu permisiunea unui fel de mâncare bun: plăcerile unei mese Simple de David Tanis. Drepturi de autor 2013 de David Tanis; fotografii drepturi de autor 2013 de Gentl & Hyers. Publicat de Artisan, o divizie a Workman Publishing Company, Inc.