Mere coapte cu nuci confiate
Merele coapte cu nuci confiate ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 242 calorii, 3G de proteine, și 14g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 1,08 USD pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână sare, bucăți de nucă, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Cu o lingură scor de 18%, acest fel de mâncare nu este atât de minunat. Încercați Varza de Bruxelles Mile End cu nuci confiate și mere, Mere braconate cu cidru cu nuci confiate, cremă de rom și sirop de cidru, și Brie la cuptor cu compot de mure și nuci confiate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 450 de grade F. Ungeți o foaie de copt.
Înjumătățiți merele pe lungime și îndepărtați miezul cu un tăietor cu bile de pepene galben sau cu un cuțit. Topiți untul într-o tigaie rezistentă la cuptor de 10 inci la foc moderat și presărați cu 1/2 lingură de zahăr. Aranjați jumătățile de mere, tăiați părțile în jos, pe zahăr și gătiți, netulburat, până când zahărul începe să se caramelizeze, 3 până la 5 minute.
Transferați tigaia în cuptor și coaceți merele până se înmoaie, aproximativ 15 minute.
În timp ce merele se coc, gătiți restul de 1/4 cană de zahăr cu sare într - o tigaie grea uscată de 7 până la 8 inci, la foc moderat, netulburată, până când zahărul începe să se topească, aproximativ 2 minute. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul este topit într-un caramel auriu adânc, încă 1 până la 2 minute.
Adăugați nuci, amestecând pentru a acoperi, apoi turnați pe foaia de copt și răciți 10 minute. Rupeți nucile în bucăți mici, dacă este necesar.
Se amestecă iaurtul și 2 lingurițe de miere.
Serviți merele, tăiați părțile în sus, acoperite cu iaurt și nuci.
Stropiți cu miere suplimentară, dacă doriți.