Marmeladă De Portocale Din Sevilla
Marmelada de portocale din Sevilla ar putea fi doar fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și prietenos cu fodmap rețeta pe care ai căutat-o. Pentru 9 cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 50. Acest condiment are 90 de calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime pe porție. 686 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur aproximativ 45 de minute. Dacă aveți portocale amare, zahăr granulat, lămâi - 1 lămâie obișnuită și 1 lămâie meyer și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Vă este adus prin simple rețete. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Rețete similare includ Marmeladă De Portocale Din Sevilla, Marmeladă De Portocale Și Fasole De Vanilie Din Sevilla, și Whisky Sevilla Marmeladă Souffle.
Instrucțiuni
1 frecați portocalele curate. Aruncați orice este deteriorat sau moale.
Tăiați portocalele în jumătate și sucați-le. Pe măsură ce sucați portocalele, salvați semințele.
Puneți semințele într-un castron separat și puneți-le deoparte. Veți folosi semințele pentru a face pectină naturală pentru marmeladă
Tăiați cojile în benzi înguste: luând o jumătate de coajă portocalie curată, folosiți o lingură pentru a săpa membranele segmentului încă atașate la interior. Puneți câteva dintre acestea împreună cu semințele (membranele segmentului vor furniza și pectină).
Folosiți un cuțit ascuțit de bucătar pentru a julienne subțire coaja. Odată ce julienne toate portocalele pune cojile tăiate și sucul într-o mare (8-Cupa Pyrex works mare) ceașcă de măsurare.
4 Sucați lămâia obișnuită și adăugați acest suc în cojile și sucul de portocale. Salvați semințele pentru a face pectină.
Tăiați lămâia Meyer în optimi, pe lungime.
Îndepărtați semințele și cât mai mult din membranele interioare pe care le puteți îndepărta cu ușurință.
Tăiați segmentele de lămâie transversal în bucăți triunghiulare. (Consultați pașii din rețeta de marmeladă de lămâie Meyer pentru descrieri foto.)
Adăugați lămâia Meyer tăiată în ceașca de măsurare cu portocalele.
Adăugați semințele de lămâie Meyer la semințele și membranele portocalii din Sevilla.
Ar trebui să aveți 5 până la 6 căni combinate, de coji de citrice și sucuri.
6 puneți semințele în pânză de brânză sau pungă de muselină:
Puneți semințele de citrice și membranele în 4 straturi de pânză de brânză, legate strâns cu sfoară sau într-o pungă de jeleu de muselină. (Am făcut o "pungă de pectină" pe care o folosesc pentru a face marmeladă, cusând o bucată de pânză de muselină simplă într-o pungă cu șnur la capăt.)
1 Puneți amestecul de portocale în oală, adăugați apă:
Așezați sucurile de portocale și lămâie și tăiați cojile într-o oală mare, lată (6 până la 8 litri) cu fund gros.
Adăugați 6 căni de apă. (În acest moment vă puteți înmuia peste noapte dacă doriți. Va ajuta cojile să se gătească mai repede.)
2 pungă de pectină sigură:
Așezați punga de brânză sau muselină care conține semințele de citrice și pulpa în oală, scufundându-l în lichid și fixați sfoara de la celălalt capăt de mânerul vasului.
Pe măsură ce amestecul se gătește, pectina din semințe și membrane va fi extrasă în amestec.
3 fierbeți până când cojile sunt moi: aduceți amestecul la fierbere.
Lăsați să fiarbă, neacoperit, timp de 30 de minute (sau mai mult), sau până când cojile sunt complet moi și fierte.
În funcție de fructul dvs. particular, poate dura mai mult timp și mai multă apă pentru a ajunge la punctul în care cojile sunt moi. Odată ce adăugați zahăr la amestec în pasul următor, cojile se vor întări cu zahărul, deci este foarte important ca cojile din această primă etapă de gătit să fie complet moi.
Testați cojile de portocale pe măsură ce mergeți. Luați o mușcătură, dacă coaja este deloc fermă la mușcătură, are nevoie de mai mult gătit.
Dacă apa a fiert și amestecul începe să se lipească de fundul oalei, adăugați mai multă apă, câte o cană.
Când cojile sunt moi, scoateți-le de pe foc.
Scoateți punga de pectină și puneți-o într-un castron pentru a lăsa să se răcească până când este confortabil la atingere.
Măsurați fructele și adăugați zahăr și pectină
Se toarnă amestecul din oală într-o ceașcă mare de măsurare. Măsurați cât de mult din amestec aveți. În funcție de cât de tare fierbe și de cât timp este timpul de gătit, puteți avea oriunde de la 4 la 5 căni. Întoarceți amestecul înapoi în tigaie.
Adăugați la amestec 7/8 cană de zahăr pentru fiecare cană de amestec. Deci, dacă ați măsurat 4 căni de amestec, adăugați 3 1/2 căni de zahăr. Odată ce zahărul s-a dizolvat, gustați amestecul.
Adăugați mai mult zahăr în funcție de cât de dulce doriți să fie marmelada dvs.
Rețineți că amestecul de jeleu se va reduce și mai mult, intensificând atât aroma, cât și dulceața jeleului. De obicei folosesc 4 căni de zahăr pentru fiecare 4 căni de amestec de fructe, ceea ce produce o marmeladă destul de tartă. Simțiți-vă liber să utilizați mai mult!
3 Strângeți pectina din punga de pectină: odată ce punga de pectină s-a răcit până la punctul în care o puteți descurca, strângeți-o ca play-doh pentru a extrage pectină suplimentară. Prindeți o porțiune de mărime de mandarină a pungii și strângeți-o, trăgând punga departe de Dvs. cu o mână în timp ce vă țineți ferm cu cealaltă mână. Fă-ți drum în jurul pungii.
"Lapte" pectina până când ați eliberat aproximativ o lingură de pectină. Pectina are consistența smântânii.
Adăugați-l la amestecul portocaliu.
1 se fierbe și se verifică temperatura:
Încălziți amestecul de jeleu pe mediu înalt și aduceți-l la fierbere rapidă, amestecând ocazional, asigurându-vă că nimic nu se lipeste de fundul tigaiei. Asigurați un termometru pentru bomboane pe partea laterală a tigaiei.
Marmelada poate dura între 15 și 30 de minute pentru a se seta. După aproximativ 10 minute, începeți să îl verificați frecvent.
2 testați pentru a vedea dacă marmelada se află la punctul de setare: odată ce amestecul atinge o temperatură de 218 cm.f, este aproape de punctul de setare. Ar trebui să se stabilească între 218 și 222 F (sau 6 până la 10 F peste punctul de fierbere la altitudinea dvs.).
Vă puteți da seama dacă amestecul a atins punctul stabilit punând o cantitate mică de lichid de jeleu pe o farfurie răcită și căutând semne că acesta se încrețește atunci când îl împingeți cu vârful degetului.
În timp ce termometrele nu sunt întotdeauna exacte, testul ridurilor funcționează. Dacă jeleul se încrețește pe o farfurie rece, este gata.
Puneți mai multe farfurii mici în congelator pentru a se răci. Pe măsură ce temperatura marmeladei ajunge la 218 f, începeți să o testați plasând o cantitate mică de jeleu fierbinte pe o farfurie răcită. Dacă jeleul se întinde și se subțiază imediat, nu este gata. Dacă își păstrează puțin forma, acesta este un semn bun.
Lăsați-l să se răcească pe farfurie câteva secunde.
Împingeți-l cu vârful degetului. Dacă proba de jeleu se încrețește deloc, este timpul să scoateți jeleul de pe foc.
Dacă se încrețește chiar și puțin, este gata
Când utilizați un termometru pentru bomboane pentru a testa temperatura amestecului, asigurați-vă că sonda nu atinge fundul tigaiei. Asigurați-vă că indentarea de pe sondă (cu termometre moderne pentru bomboane, aceasta se află la aproximativ un centimetru și jumătate de partea inferioară a sondei) este de fapt înconjurată de amestec. Este posibil să trebuiască să înclinați tigaia într-o parte, pentru a acoperi sonda suficient pentru a obține o citire bună.
Gătirea excesivă a unei marmelade va avea ca rezultat o aromă caramelizată sau coji de portocale dure în marmeladă.
1 sterilizați borcanele de conserve: există mai multe moduri de a vă steriliza borcanele pentru conservare. Le puteți rula printr-un ciclu scurt pe mașina de spălat vase.
Le puteți așeza într-o oală mare (12 litri) de apă deasupra unui suport aburitor (astfel încât să nu atingă fundul tigaiei) și să aduceți apa la fierbere timp de 10 minute.
Sau puteți clăti borcanele, le puteți usca și le puteți pune, fără capace, într-un cuptor de 200 de litri F timp de 10 minute.
2 sterilizați capacele: pe măsură ce se apropie timpul pentru marmeladă, fierbeți puțină apă într-o oală de ceai.
Puneți capacele borcanului într-un vas de sticlă sau ceramică și turnați apa clocotită peste ele pentru a steriliza.
3 gem de oală în borcane sterilizate: odată ce jeleul a atins punctul stabilit, scoateți vasul de jeleu de pe foc.
Lăsați jeleul să stea în oală câteva minute (ceea ce va ajuta la împiedicarea cojilor să plutească în borcane).
Se toarnă cu grijă sau se toarnă marmelada în borcane, pe rând, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch în partea de sus a borcanelor pentru o etanșare în vid.
4 Curățați jantele, fixați-le cu capace și inel de borcan: ștergeți janta cu un prosop de hârtie curat și umed.
Așezați capacul pe borcan, fixându-l cu un inel de borcan. Lucrează repede.
5 proces în baie de apă (opțional): dacă doriți, puteți procesa borcanele într-o baie de apă fierbinte timp de 5 minute pentru a ajuta la obținerea unei sigilări mai bune și pentru a preveni mucegaiul. Dacă ați folosit apă clocotită într-o etapă anterioară pentru a steriliza borcanele, puteți păstra același set pentru baia de apă. Doriți să vă asigurați că există un suport în partea de jos a oalei, astfel încât borcanele să nu se sprijine de fapt pe fundul oalei.
6 permiterea sigilării borcanelor: odată ce ați sigilat borcanele cu un capac și inel și ați scăldat (sau nu) borcanele cu apă.
Lasă-l să stea pe blatul din bucătărie. Pe măsură ce marmelada se răcește, veți auzi un zgomot în timp ce se creează un vid în spațiul din cap al borcanelor, trăgând capacele în jos.
Uneori, cojile de portocală de marmeladă plutesc în partea de sus a borcanului, așa că, pentru a împiedica acest lucru, întoarceți borcanele cu susul în jos timp de o jumătate de oră la rând. Continuați să vă întoarceți la fiecare 30 de minute până când marmelada pare stabilă și cojile sunt bine distribuite prin marmeladă.