Makeover final: Dauphinoise de cartofi
Makeover-ul final: Dauphinoise de cartofi ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Această rețetă servește 6. O porție conține 173 calorii, 6g de proteine, și 4G de grăsime. Pentru 66 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food are 187 de fani. Mergeți la magazin și ridicați gruyul aproxormre, cartofi cerați, CR Full-fat fra fra crumulme și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Cu o lingură scor de 46%, acest fel de mâncare este destul de bun. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Dauphinoise de cartofi de hrean, Makeover final: Lasagna, și Ultimul makeover: Tiramisu.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 160C / 140C ventilator / gaz
Ungeți uleiul pe fundul și părțile laterale ale unui vas rezistent la cuptor de 25 x 19 x 5 cm.
Puneți laptele, usturoiul, 4 crenguțe de cimbru, frunza de dafin și șalota într-o cratiță. Aduceți doar la fierbere, apoi scoateți-l de pe foc și adăugați nucșoara și puțin piper. Puneți deoparte pentru a infuza.
Curățați apoi feliați cartofii foarte subțire. Uscați-le.
Puneți jumătate din felii în vas, suprapunându-se ușor, apoi condimentați.
Se strecoară laptele infuzat într-un ulcior.
Puneți crme frache într-un castron, apoi turnați treptat laptele, amestecând până se omogenizează.
Adăugați bulionul și frunzele de cimbru. Întoarceți acest lichid în ulcior, apoi turnați jumătate din el peste cartofii din vas.
Puneți restul de cartofi, apoi adăugați lichidul rămas, brânza și o măcinare de piper. Așezați vasul pe o foaie de copt și coaceți timp de 1-1 ore până la testul auriu și fraged, introducând un cuțit ascuțit prin cartofi. Stai 5 minute înainte de servire, presărat cu crenguțe de cimbru.