Maioneză De Busuioc Cu Usturoi De Casă
Maioneza de busuioc de usturoi de casă necesită în jur 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 6 și costă 54 de cenți pe porție. Această garnitură are 71 calorii, 1g de proteine, și 7g de grăsime pe porție. 51 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, întreg 30 și vegetarian dieta. Un amestec de sare, piper cayenne, gălbenușuri de ou și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este adus la tine de Allrecipes. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare sunt Maioneză De Usturoi De Casă, Usturoi Aioli – Maioneză De Usturoi De Casă, și Cartofi prăjiți cu sare de busuioc și maioneză de usturoi.
Instrucțiuni
Aduceți o cratiță cu apă la fiert. Pregătiți un castron cu apă cu gheață și puneți-l în apropiere.
Așezați frunzele de busuioc în apă clocotită și blanch până când frunzele sunt verde strălucitor și ușor moi, aproximativ 10 secunde.
Îndepărtați frunzele de busuioc cu o strecurătoare cu plasă fină și puneți-le în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătit.
Scurgeți busuiocul, înfășurați într-un prosop de hârtie și strângeți ușor pentru a îndepărta excesul de umiditate.
Așezați gălbenușurile de ou într-un recipient cu o bază puțin mai mare decât baza unui blender, cum ar fi o ceașcă de măsurare sau un pahar mare de bere.
Adăugați usturoi, suc de lămâie, sare, piper cayenne, piper negru, frunze de busuioc și muștar Dijon în gălbenușurile de ou.
Se toarnă ulei vegetal deasupra.
Împingeți blenderul până la fundul recipientului. Blender cu impulsuri de 6 sau 8 ori, aproximativ 1 secundă pe timp, până când amestecul începe să se emulsioneze pe fund. Odată ce maioneza începe să se formeze, ridicați ușor blenderul în recipient și continuați să amestecați până când tot uleiul a trecut prin blender, maioneza este groasă, iar busuiocul este tocat mărunt, încă 10 până la 20 de secunde. Gustați și reglați condimentele.
Transferați într-un castron. Maioneza se va păstra, la frigider, timp de 2 până la 3 zile.