Jeleu De Vin De Rozmarin De Afine
Nevoie de o fără gluten, fără lactate și condiment prietenos cu fodmap? Jeleul de vin de rozmarin de afine ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Pentru $2.11 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 421 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 8. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați afine, crenguțe de rozmarin, gelatină și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 75 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Jeleu de vin roșu și alb – Cabernet de cireșe și lămâie cu rozmarin Chardonnay, Jeleu De Afine Jalapeno (Jeleu De Crăciun), și Jeleu De Vin Fiert pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți afine, zahăr, vin, rozmarin și 2 2/3 căni de apă la fierbere într - o oală de 6 până la 8 litri, amestecând până când zahărul este dizolvat, apoi reduceți focul și fierbeți, parțial acoperit, amestecând ocazional, până când toate fructele de pădure au izbucnit, 8 până la 10 minute.
Se toarnă într-o strecurătoare mare căptușită cu prosoape de hârtie umezite și se pune într-un castron adânc, apoi se lasă să stea până când toate sucurile s-au scurs, 10 până la 15 minute și se aruncă solidele. Dacă aveți mai mult de 4 căni de lichid de afine, fierbeți într-o cratiță mică până se reduce; dacă este mai puțin, adăugați apă pentru a aduce în total la 4 căni.
Amestecați gelatina și apa rămasă într-o cratiță mică curată și lăsați să stea 1 minut pentru a se înmuia.
Se încălzește la foc moderat, amestecând, până se dizolvă gelatina. Se amestecă amestecul de gelatină în lichid de afine până se combină.
Se toarnă amestecul de afine într-o matriță ușor unsă (Vezi nota bucătarilor, mai jos), îndepărtând orice spumă. Se răcește la temperatura camerei, apoi se acoperă cu folie de plastic și se răcește până se fixează ferm, cel puțin 12 ore.
Pentru a desface, rulați vârful unui cuțit subțire între marginea mucegaiului și jeleu. Înclinați matrița lateral și atingeți partea matriței pe o suprafață de lucru, rotind-o, pentru a rupe uniform sigiliul și a slăbi jeleul de afine. Păstrând mucegaiul înclinat, inversați o farfurie peste matriță, apoi inversați sosul de afine pe farfurie.
* Oțelul inoxidabil, sticla și fonta emailată nu sunt reactive, dar evită aluminiul pur și fierul neacoperit, care pot conferi un gust și o culoare neplăcute rețetelor cu ingrediente acide din ele.* Desfaceți jeleul pe o farfurie de servire cu 2 până la 3 inci mai lată decât matrița pentru a permite răspândirea. Folosiți un ulei vegetal fără aromă pentru a peria matrița înainte de umplere.* Jeleul de afine poate fi răcit în mucegai până la 2 zile.