Jeleu de struguri MCP
Nevoie de o fără gluten, prietenos cu fodmap și condiment vegetarian? Jeleul de struguri MCP ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Pentru 6 cenți pe porție, această rețetă acoperă 0% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 112 porții cu 39 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Dacă aveți unt, pectină mcp, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 6%. Acest scor este improvizabil. Încercați Struguri Maimuță Jeleu Împușcat, Jeleu De Struguri Cardamom, și Jeleu de struguri și rozmarin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți conserva cu apă clocotită, pe jumătate plină cu apă, la foc mic. Spălați borcanele și benzile cu șurub în apă fierbinte cu săpun; clătiți cu apă caldă.
Se toarnă apă clocotită peste capacele plate în cratiță de pe foc.
Lăsați să stea în apă fierbinte până când este gata de utilizare.
Scurgeți bine înainte de umplere.
Tulpina și zdrobește bine strugurii, câte un strat pe rând.
Se pune într-o cratiță mare; adăugați apă și suc de lămâie. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Reduceți căldura la minim; acoperiți și fierbeți 10 până la 20 min. sau până când pulpa este înmuiată.
Așezați trei straturi de pânză de brânză umedă sau pungă de jeleu într-un castron mare.
Se toarnă fructele pregătite în pânză de brânză. Legați cheesecloth închis; agățați și lăsați să picure în castron până când picurarea se oprește. Apăsați ușor.
Lăsați sucul să stea la frigider peste noapte. Sedimentul se va forma pe fundul recipientului. Se toarnă încet sucul din recipient fără a deranja sedimentele. Se măsoară exact 3-3 / 4 cani suc în 6-sau 8-qt. saucepot.
Se amestecă pectina în sucul preparat în saucepot.
Adăugați unt pentru a reduce spumarea. Aduceți amestecul la fierbere completă (un fierbere care nu încetează să clocotească atunci când este agitat) la foc mare, amestecând constant. Se amestecă zahărul. Reveniți la fierberea completă și fierbeți exact 2 min., amestecând constant.
Se ia de pe foc. Îndepărtați orice spumă cu lingură de metal.
Se toarnă imediat în borcane pregătite, umplând până la 1/4 inch de vârfuri. Ștergeți jantele și firele borcanului. Acoperiți cu capace din două piese. Înșurubați bine benzile.
Așezați borcanele pe raftul ridicat în conserve. Rack inferior în canner. (Apa trebuie să acopere borcanele cu 1 până la 2 inci.
Adăugați apă clocotită, dacă este necesar.) Acoperiți; aduceți apa la fierbere ușoară. Proces 5 min.
Scoateți borcanele și puneți-le în poziție verticală pe prosop pentru a se răci complet. După ce borcanele se răcesc, verificați sigiliile apăsând mijlocul capacelor cu degetul. (Dacă capacele izvorăsc înapoi, capacele nu sunt sigilate și este necesară refrigerarea.)