Indiciu de pâine de secară
Această rețetă vegetariană servește 8 și costă 29 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 7g de proteine, 3G de grăsime, și un total de 196 calorii. Această rețetă de la Serious Eats are 13 fani. Un amestec de făină de pâine, zară, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 78%. Acest scor este solid. Încercați Pâine De Secară Daneză, Terci De Pâine De Secară Daneză (Arllebra...........), și Limonadă cu indiciu de mentă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În vasul mixerului standului, combinați apa, drojdia, zahărul, zeama și făinurile. Frământați cu cârligul de aluat la viteză mică până când aluatul începe să devină elastic, aproximativ 5 minute.
Adăugați sare și ulei de măsline și continuați să frământați până când aluatul este neted, strălucitor și elastic, cu aproximativ 5 minute mai mult. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l deoparte până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră. Între timp, înmuiați clay baker (dacă utilizați) și capacul său în apă.
Când aluatul a crescut, făină de suprafață de lucru și rândul său, aluatul afară. Frământați scurt, apoi formați-vă într-un buștean dacă utilizați un brutar alungit sau într-o rundă dacă utilizați un brutar rotund sau un cuptor olandez din fontă.
Scoateți baker din apă și scurgeți orice apă suplimentară din ea.
Presărați făină de porumb în partea de jos a brutarului și puțin în sus pe laturi.
Puneți aluatul în brutar, cu cusătura în jos și puneți capacul. Puneți deoparte să crească până la puțin mai puțin decât dublu-aproximativ 20 de minute. Deschideți brutarul și tăiați aluatul după cum doriți, apoi puneți capacul la loc.
Așezați raftul în centrul cuptorului, puneți brutarul pe raft și rotiți focul la 400 F.
Coaceți timp de 60 de minute.
Scoateți capacul (cu atenție - este fierbinte și ar putea exista încă abur.) Dacă pâinea nu este atât de rumenită pe cât doriți, lăsați-o să se coacă încă 5 minute.
Scoateți brutarul din cuptor și scoateți pâinea și lăsați-o să se răcească pe un raft pe un raft înainte de a o felia.
Dacă utilizați cuptorul olandez: puneți o rundă de aluat pe o suprafață bine făinată și acoperiți ușor cu folie de plastic sau un prosop de vase fără scame.
Lăsați să crească până la puțin mai puțin decât dublu-aproximativ 20 de minute. Tăiați blatul după cum doriți, apoi transferați-l în cuptorul olandez presărat cu făină de porumb. Acoperiți și transferați în raftul central al cuptorului și rotiți focul la 400 F.
Coaceți timp de 60 de minute.
Scoateți capacul (cu atenție - este fierbinte și ar putea exista încă abur.) Dacă pâinea nu este atât de rumenită pe cât doriți, lăsați-o să se coacă încă 5 minute.
Scoateți brutarul din cuptor și scoateți pâinea și lăsați-o să se răcească pe un raft pe un raft înainte de a o felia.