Igname Coapte Cu Șofran Aioli
Nevoie de un fără gluten, fără lactate, întregi 30 și garnitură vegetariană? Ignamele coapte cu aioli de șofran ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 47G de grăsime, și un total de 684 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $1.01 pe portie, această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 6 gurmanzi și bucătari. Un amestec de igname de granat, usturoi, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Încercați Saffron Aioli, Portocaliu-Șofran A, și Stridii Prăjite Cu Șofran Aioli pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. înțepați fiecare ignam cu o furculiță în câteva pete și aranjați pe o foaie de copt.
Coaceți până la moale, aproximativ 45 de minute.
Între timp, încălziți uleiul de măsline, uleiul de struguri, căței de usturoi întregi și șofranul într-o cratiță mică la foc mediu-mic până când usturoiul este moale, aproximativ 15 minute.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet.
Scoateți usturoiul gătit cu o lingură pliată și transferați-l pe o tăietură (rezervați uleiul infuzat). Folosind partea plată a cuțitului unui bucătar, zdrobiți usturoiul cu un vârf de sare până se omogenizează; deoparte.
Puneți gălbenușurile de ou, sucul de lămâie, 1 lingură de apă și 1/2 linguriță de sare într-un castron mediu rezistent la căldură. Aduceți câțiva centimetri de apă la foc mic gol într-o cratiță medie, apoi opriți focul. Puneți vasul cu gălbenușurile de ou peste cratiță (nu lăsați vasul să atingă apa); bateți doar până când amestecul de ou se îngroașă ușor, 30 de secunde până la 1 minut, apoi scoateți vasul din cratiță. Folosind un mixer de mână sau un tel, bateți treptat în uleiul infuzat cu șofran într-un flux lent și constant până când aioli este gros și cremos. (Dacă devine prea gros, bateți în 1 până la 2 lingurițe de apă.)
Se amestecă în piureul de usturoi gătit, usturoiul proaspăt ras și 1/4 linguriță de sare. Acoperiți și refrigerați.
Scoateți ignamele din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Împărțiți-vă și pufați interiorul cu o furculiță. Subțiați aioli cu apă, dacă doriți, și lingurați pe igname.
Fotografie de Gentl și Hyers