Gratin de fructe cu Calvados și Mascarpone
Gratinul de fructe cu Calvados și Mascarpone ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 6 porții cu 578 calorii, 5g de proteine, și 21g de grăsime fiecare. Pentru $2.76 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de prune uscate, zahăr brun, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 25 de ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare includ Gratin de sparanghel și Mascarpone, Gratin de cartofi cu ciuperci Porcini și brânză Mascarpone, și Gratin de cartofi cu ciuperci Porcini și brânză Mascarpone.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Înjumătățiți merele pe lungime (sfert dacă sunt mari), lăsând tulpina intactă și jumătățile de miez cu tăietor de pepene galben. Înjumătățiți perele Seckel și Forelle sau sferturi Bartletts pe lungime, apoi miez cu tăietor de pepene galben și tăiați capetele rădăcinii.
Topiți untul într-un vas oval gratinat de 14 x 9 inci sau alt vas de copt superficial de 2 1/2 până la 3 litri în mijlocul cuptorului, aproximativ 2 minute. Se amestecă Calvados și 3 linguri de zahăr brun, apoi se adaugă fructe proaspete și uscate și coaja și se întoarce ușor pentru a acoperi. Acoperiți vasul strâns cu folie și coaceți în mijlocul cuptorului, întorcând ușor fructele și ungând ocazional cu sucuri, până când merele și perele sunt fragede, dar nu se destramă, aproximativ 1 oră.
Scoateți vasul din cuptor.
Puneți 1/3 cană de sucuri de copt din vasul de copt într-un castron și amestecați mascarpone și restul de 2 linguri de zahăr brun. Rearanjați fructele, tăiați părțile în sus, în vasul de copt pentru a forma un strat uniform, dacă este necesar, și lingurați amestecul de mascarpone peste fructe. Puneți zahărul cofetarilor într-o sită cu ochiuri fine și Cerneți peste fructe. Se fierbe gratin la 3 inci de la căldură până când zahărul cofetarilor este caramelizat, 1 până la 2 minute.
* Disponibil pe piețele italiene și în multe supermarketuri.
* Fructele pot fi coapte cu 2 ore înainte și răcite, neacoperite, apoi păstrate, acoperite cu folie, la temperatura camerei. Reîncălziți în cuptor înainte de a adăuga mascarpone și broiling.