Gratin de cartofi dulci
Gratinul de cartofi dulci este o garnitură care servește 10. O porție conține 393 de calorii, 12 g de proteine și 20 g de grăsime. Pentru 1,35 USD per porție, această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork necesită pătrunjel, piper măcinat, zahăr brun și boia de ardei. 172 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 62%. Gratinul Dauphinois cu cartofi cu aromă de salvie, cartofi dulci și P, gratinul de cartofi dulci și gratinul de cartofi dulci sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Pulverizați o tavă de copt de 13 pe 9 inci cu spray de gătit antiaderent.
Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, încălziți uleiul de măsline.
Adăugați jumătate din ceapa tăiată felii și gătiți 5 minute, amestecând des. Reduceți căldura la mediu. Gatiti pana ce ceapa devine maro auriu inchis, 10 pana la 15 minute, amestecand frecvent.
Stropiți cu 1 1/2 linguriță de zahăr brun și cayenne.
Scoateți cu o lingură cu fantă și repetați procedura cu jumătatea de ceapă rămasă.
Adăugați mai mult ulei, dacă este necesar, și restul de 1 1/2 linguri de zahăr brun.
Scurgeți bine și amestecați ceapa, amestecând bine.
Într-o cratiță mică, topește untul la foc mediu.
Se presară făină și se amestecă bine cu un tel. Gatiti 2 minute, amestecand continuu. Se amestecă treptat jumătate și jumătate, amestecând continuu.
Adăugați muștarul, boia de ardei, piper și sare. Gatiti, amestecand des, pana se ingroasa.
În vasul de copt pregătit, se adaugă ingredientele în această ordine: jumătate de cartofi, jumătate de sos (aproximativ 1 cană de sos) și 1 cană de parmezan. Repetați cu restul de cartofi, brânză, sos și acoperiți cu ceapa rezervată. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți până când cartofii sunt fragezi când sunt străpunși cu un cuțit, aproximativ 30 de minute.
Scoateți folia și coaceți până când clocotește și brânza se topește, aproximativ 15 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să stea 10 minute înainte de servire.