Gratin de cartofi cu usturoi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinatul de cartofi cu usturoi. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate și lacto ovovegetariană are 168 de calorii, 4 g de proteine și 6 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 8 și costă 63 de cenți per porție. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Această rețetă de la Foodnetwork necesită bulion de pui, ulei de măsline, pătrunjel și cimbru. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 64%. Rețete similare includ usturoi gratinat de cartofi, usturoi piure de cartofi gratinat și usturoi gratinat de cartofi cu brânză de capră.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F.
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați usturoiul, cimbrul tocat, 1 linguriță de sare și piper după gust și continuați să gătiți, amestecând din când în când, până când usturoiul și ceapa sunt ușor aurii, aproximativ 5 minute.
Adăugați vinul și gătiți până se evaporă în mare parte, aproximativ 2 minute.
Între timp, combinați pesmetul sau făina matzo, pătrunjelul, arpagicul, 1 lingură rămasă de ulei de măsline și sare și piper după gust într-un castron; rezerva 2 linguri pentru topping.
Aranjați o treime din cartofi peste ceapă în tigaie.
Se presară cu jumătate din amestecul de pesmet rămas; deasupra cu un alt strat de cartofi. Repetați cu un alt strat de amestec de pesmet și cartofi.
Se toarnă bulionul deasupra. Acoperiți, aduceți la fierbere și gătiți, netulburat, 5 minute.
Descoperiți, stropiți cu amestecul de pesmet rezervat, stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare.
Transferați tigaia la cuptor; Coaceți până când cartofii sunt aurii și crocanți deasupra, aproximativ 45 de minute.
Lăsați să se odihnească 5 până la 10 minute înainte de servire.
Fotografie de Christina Holmes