Gratin Cremos De Cartofi
Nevoie de un garnitură fără gluten și vegetariană? Gratinul cremos de cartofi ar putea fi o super rețetă de încercat. O porție conține 299 calorii, 7g de proteine, și 20g de grăsime. Această rețetă servește 12 și costă 57 de cenți pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Un amestec de lapte, cartofi, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este solid. Încercați Cartofi cremoși și grătar de ceapă eșalotă, Gratin cremos de cartofi cu chimen și usturoi, și Miel De Pătrunjel Prăjit Cu Gratin Cremos De Cartofi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 500 de grade F.
Cojiți cartofii și tăiați-i în felii, nici deosebit de subțiri, nici deosebit de groși (aproximativ 1/2 inci) și puneți-i într-o cratiță mare cu laptele, smântâna, ceapa, usturoiul tocat și sarea. Aduceți la fierbere și gătiți la foc mic sau la fierbere blândă (oricum vă place să vă gândiți la asta) până când se apropie de licitație, dar nu se dizolvă în ciuperci. Tigaia ar putea fi iadul de curățat după aceea, dar orice scuză pentru înmuierea lungă și leneșă, mai degrabă decât spălarea rapidă pre-sau postprandială, mă atrage întotdeauna. Și, pentru ceea ce merită, mi se pare că atunci când tigăi sunt într-adevăr, dauntingly, blocat cu gătit-pe gunge, este mai eficient pentru a le scufunda în apă fierbinte și detergent (de exemplu, lucrurile pe care le pune în mașina de spălat, deși nu am încercat, și nu cred că aș, cu tablete), mai degrabă decât lichid de vase.
Folosiți o parte din unt pentru a unge o tigaie mare de prăjire (15 pe 12 inci) și apoi turnați laptele aproape nămolos și amestecul de cartofi în ea. Punctați cu untul rămas și gătiți la cuptor timp de 15 minute sau până când cartoful este Bulbuc și rumenit deasupra.
Scoateți, lăsați să stea 10 până la 20 de minute și apoi serviți.
Acesta nu este cel mai economisitor mod de a găti cartofi, pentru a fi sigur, dar unul dintre cele mai seducătoare. Și se reîncălzește bine ca acompaniament la carnea de porc prăjită rece, sau într-adevăr orice în zilele care urmează.