Granita de lămâie și rozmarin
Lemon și rozmarin Granitan este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegan rețetă cu 4 porții. Pentru $2.97 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 1g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 261 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați rozmarin, grand marnier, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Granita De Rozmarin Pepene Verde, Granita De Lamaie, și Zesty Lemon Granita.
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, combinați apa, zahărul, rozmarinul și coaja de lămâie. Aduceți la foc mic, amestecând ocazional.
Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute.
Într-un vas mare de sticlă sau oțel inoxidabil, combinați sucul de lămâie și Grand Marnier. Se strecoară siropul de rozmarin în sucul de lămâie și se amestecă pentru a se combina. Se răcește la frigider sau, pentru a grăbi procesul, se toarnă amestecul de lămâie într-un vas din oțel inoxidabil, se pune într-un castron mai mare umplut cu gheață și se amestecă până la rece.
Se toarnă amestecul de lămâie răcit în două tigăi din oțel inoxidabil de 9 pe 9 inci. Congelați timp de 15 minute. Amestecați bine și readuceți tigăile la congelator. Continuați să înghețați, amestecând la fiecare 15 minute, până când granita este complet înghețată, aproximativ 1 oră în total. Când este gata de servit, scoateți granita în boluri răcite sau pahare cu tulpină.