Friptură de curcan cu sos de smântână

Friptura de curcan cu sos de smântână ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 106g de proteine, 40g de grăsime, și un total de 811 calorii. Această rețetă servește 8 și costă 1,95 USD pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este adus la tine de Epicurious. Mergeți la magazin și ridicați unt, dacă este necesar, curcan, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan, Friptură de curcan cu sos clasic de tigaie, și Curcan prăjit cu saramură uscată cu sos.
Instrucțiuni
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l. Puneți curcanul pe raft în tigaie și condimentați în interior și în exterior cu 1 lingură de sare și 2 lingurițe de piper. Îndoiți pielea gâtului sub corp, apoi puneți vârfurile aripilor sub sân și legați tobe împreună cu sfoară.
Lăsați să stea la temperatura camerei 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 450 F cu suportul în treimea inferioară.
Adăugați 1 cană de apă în tigaie și prăjiți, fără a unge, rotiți tigaia la jumătatea drumului, până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cărnoasă a fiecărei coapse (testați ambele; nu atingeți osul) înregistrează 165 până la 170 de grade F, 1 3/4 până la 2 ore în total.
Înclinați cu atenție Turcia, astfel încât sucurile din interiorul cavității mari să intre în tigaie.
Transferați curcanul într-un platou (rezervați sucuri în tigaie) și lăsați-l să se odihnească, neacoperit, 30 de minute (temperatura cărnii coapsei va crește la 170 până la 175 F). Aruncați șirul.
Strecurați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine în măsură de 2 litri și îndepărtați grăsimea (sau folosiți un separator de grăsime), rezervând grăsimea. Așezați tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi adăugați restul de 1 1/2 căni de apă și deglazați tigaia fierbând la foc mare, amestecând și răzuind bucăți maro, 1 minut. Se strecoară prin sită în ceașcă de măsurare care conține sucuri de tigaie.
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie pentru a aduce în total 5 căni.
Puneți 5 linguri de grăsime rezervată (dacă este mai puțin, adăugați unt topit) într-o cratiță grea de 4 litri și bateți în făină. Gatiti roux la foc mediu, batand, 3 minute.
Adăugați amestecul de stoc într-un flux rapid, amestecând constant, apoi adăugați smântână, 1 linguriță sare și 1 1/2 linguriță piper. Aduceți la fierbere, amestecând, apoi amestecați orice suc de curcan din platou și fierbeți 5 minute.
Lagier Meredith Muntele Veeder Valea Napa Syrah ' 06