Ploaia lovește ferestrele de pe ușa din spatele meu atât de tare încât sună ca niște pistoale cu pelete pline de pietricele sunt trase în mine. Zile întregi vântul a suflat și a suflat, luând cu el toate minunatele frunze galbene. Acum câteva săptămâni, încălzitorul era praf într-un colț al camerei. Acum, e aproape în fiecare seară.E timpul pentru turtă dulce.Am gătit din numărul din noiembrie al Gourmet toată săptămâna, în loc de o carte de bucate. În seara asta, am intenționat să vă spun totul despre această experiență și de ce iubesc revista atât de mult. Dar mă găsesc, la sfârșitul serii, încă lipsit de cuvinte. Plecăm într-o mică excursie dimineață și nu vreau să grăbesc asta. Deci, în seara asta, voi împărtăși pur și simplu acest lucru în schimb.Una dintre rețetele de desert din numărul din noiembrie a fost un fleac de turtă dulce cu dovleac. Nu știu despre tine, dar fleacurile mi se par vara. Asta și au atât de multe căni de cremă (sau, în acest caz, mousse de dovleac) încât mâncarea fleacului m-ar fi ținut înlănțuit de canapea, în formă completă de pui de somn. Așa că am trecut-o când am decis mai întâi ce să gătesc săptămâna aceasta. Apoi a început ploaia.Turta dulce, cu condimentele sale dens stratificate și promisiunea melasei întunecate, părea exact așa. Din moment ce știu că rețetele Gourmet funcționează, m-am simțit confortabil transformându-l într-o versiune fără gluten. Am cernut și am adulmecat condimentele, am așteptat ca untul să se înmoaie pe tejghea, am săpat melasa și am început să amestec. O oră mai târziu, țineam turtă dulce în mâini.Jur, Danny a mâncat jumătate din tigaie înainte de culcare noaptea trecută. Adică, am ajutat prea, dar el a iubit cu adevărat chestia asta. "Este bine, dragă."Tocmai am zâmbit. Îmi place să-l fac fericit cu produse de patiserie.În această dimineață, în lumină slabă, am încercat să fac o fotografie cu turta dulce. Umflat înalt, ușor, dar încă spongios-moale ca biscuiții înmuiați în lapte, această turtă dulce este cea mai bună pe care am făcut-o vreodată. Dar pe o farfurie, pe un blat, arăta ca un pătrat de întuneric pe alb. Cerul întunecat de afară nu a ajutat. Gata să renunț, l-am adus în dormitorul nostru, pe o masă pe care îmi place să trag uneori. Înainte să-mi dau seama de deschidere, micuța Bean a apucat o bucată și a început să mănânce. Am urmărit-o prin cameră, râzând. Apoi s-a oprit să privească în jos și a făcut această lovitură.Destul de bun pentru micul Bean? Credem că va fi suficient de bun și pentru tine.1/2 cană făină de quinoa3/4 cană făină de teff1/4 cană făină de ovăz (vă rugăm să vă asigurați că aceasta este făcută din ovăz certificat fără gluten)3/4 cană făină de orez dulce1/2 cană făină de tapioca2 lingurițe gumă xantan3/4 linguriță gumă de guar1 linguriță bicarbonat de sodiu1 linguriță praf de copt2 lingurițe ghimbir măcinat1 linguriță scorțișoară măcinată1 linguriță cuișoare măcinate1 linguriță piper ouă1/2 cană de molasă3/4 cană de lapte bătut (agitați-l) 1/2 cană de apă fierbinte