Duminică friptură de vită și sos
Duminica friptură de vită și sos ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 632 calorii, 50g de proteine, și 41G de grăsime per portie. Pentru $ 6.72 pe portie, această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 3 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână carne de vită, sare și piper kosher, șalotă și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Friptură de duminică cu sos de ciuperci, Friptură De Vită Cu Sos, și Friptură de vită Po ' Boy cu sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Folosind o mână grea, condimentați friptura cu coaste cu sare și piper pe toate părțile.
Încălziți uleiul de măsline într-un cuptor olandez mare sau într-o tigaie de prăjire.
Așezați carnea de vită în tigaie fierbinte și căutați până se rumenesc adânc pe toate părțile.
Transferați tigaia în cuptor și prăjiți aproximativ 15 minute pe kilogram pentru mediu-rar, făcând o oră aproximativă de timp de gătit.
Scoateți tigaia din cuptor și transferați carnea de vită pe o tăietură. Lăsați carnea să se odihnească cel puțin 15 minute, acoperită cu folie, înainte de a ciopli.
Se toarnă excesul de grăsime din cuptorul olandez (rezervă pentru cimbru pentru budinca Yorkshire, dacă se dorește) și se pune pe plită la foc mediu.
Adăugați șalotă și gătiți până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 4 până la 6 minute. Degajează oala cu 1/2 cană de vin, răzuind bucățile rumenite de jos.
Adăugați vinul rămas, aduceți la fierbere și reduceți la jumătate.
Adăugați stoc și fierbeți până se reduce din nou cu aproximativ jumătate. Treceți șuvița printr-o sită cu ochiuri fine și reveniți în tigaie. Aduceți înapoi la fierbere, apoi coborâți focul și fierbeți până când se atinge consistența dorită a sosului. Gustați pentru condimente și ajustați, dacă este necesar. Tăiați carnea de vită împotriva bobului, în felii subțiri și serviți cu sos.