Curcan glazurat cu caise de la Ma Lipo cu ceapă prăjită și sos de șoală

Curcanul glazurat cu caise de la Ma Lipo cu ceapă prăjită și sos de șoală ar putea fi doar aperitivul pe care îl căutați. Această rețetă servește 22. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten are 547 de calorii , 75 g de proteine și 21 g de grăsimi per porție. Pentru 1,79 USD per porție , această rețetă acoperă 35% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Allrecipes. Un amestec de miere, salvie, sare și piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. 12 persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 88% . Acest scor este spectaculos. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Tartă cu mere glazurate cu caise , Pâine prăjită brie rustică cu ciuperci sălbatice, merișoare și șoală și file de cod în sos de șotă cu iarbă de lămâie .
Instrucțiuni
Combinați nectarul de caise, conservele, ghimbirul și mierea într-o cratiță mică și grea și aduceți la fiert. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când se îngroașă și se reduce la 1-1/4 cani, aproximativ 15 minute.
Pentru unt de plante: amestecați 3/4 de cană de unt nesărat la temperatura camerei, 3 linguri de salvie proaspătă tocată, sare și piper într-un castron mic. Pune deoparte.
Amestec: Topiți 2 linguri de unt nesărat într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați ceapa și eșalota: căleți până când este foarte moale și maro deschis, aproximativ 20 de minute.
Glazura, untul de plante și amestecul de ceapă pot fi preparate cu 1 zi înainte. Se acopera separat si se da la rece. Aduceți untul de plante la temperatura camerei înainte de a continua.
Poziționați grătarul în cea mai inferioară treime a cuptorului. Preîncălziți la 400 grade F (205 grade C).
Uscați curcanul cu prosoape de hârtie. Asezonați cavitatea de curcan cu sare și piper.
Pune curcanul pe grătar și pune-l într-o tavă mare. Glisați mâna sub pielea pieptului de curcan pentru a slăbi pielea.
Răspândiți jumătate din unt de plante pe piept sub piele. Dacă umpluți curcan, puneți umplutura în cavitatea principală.
Puneți restul de unt de plante într-o cratiță mică. Se amestecă la foc mic până se topește.
Ungeți cu unt în afara curcanului. Legați picioarele împreună pentru a menține forma curcanului.
Se frige curcanul timp de 30 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 325 grade F (165 grade C). Prăjiți curcanul 1 oră și 30 de minute, ungeți ocazional cu picături din tigaie. Cort curcan cu folie grea; mai prăjiți cu 45 de minute.
Adăugați amestecul de ceapă, 1 cutie de bulion, cimbru și 1/2 linguriță de salvie proaspătă tocată în tigaie. Se prăjește 15 minute.
Ungeți 1/2 cană glazură fierbinte peste curcan. Continuați să prăjiți curcanul neacoperit până când termometrul pentru carne introdus în partea cea mai groasă a coapsei înregistrează 180 de grade F sau până când sucul curge limpede când cea mai groasă parte a coapsei este străpunsă cu frigărui.
Ungeți ocazional cu glazură și adăugați mai mult bulion în tigaie dacă lichidul se evaporă.
Coaceți aproximativ 40 de minute mai mult pentru curcanul neumplut și aproximativ 1 oră și 10 minute mai mult pentru curcanul umplut.
Pune curcanul pe platou, cort cu folie.
Lăsați să stea 30 de minute. Rezervați amestecul în tigaie pentru sos.
Turnați conținutul tigaii într-o strecurătoare așezată peste un castron mare. În bol, puneți grăsimea din sucurile din tigaie.
Transferați amestecul de ceapă în blender.
Adăugați 1 cană de suc de tigaie în blender și pasați până la omogenizare, adăugând mai multe sucuri de tigaie și bulion de pui, dacă este necesar, pentru a subțire sosul la consistența dorită.
Transferați sosul într-o cratiță mare și grea și aduceți la fiert. Gatiti pana se intensifica culoarea, indepartand orice spuma, aproximativ 5 minute. Asezonați cu sare și piper.