Crostata cu pere și merișoare
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de deserturi, așa că încearcă crostatanul cu pere și merișoare. O porție conține 419 calorii , 3 g de proteine și 23 g de grăsimi . Această rețetă conține 12 porții și costă 72 de cenți per porție. O persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este oferită de Foodnetwork. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute . Dacă ai la îndemână pere bosc, unt, coajă de portocală și alte câteva ingrediente, o poți prepara. Este o opțiune bună dacă urmezi o dietă lacto-ovo-vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 26% , ceea ce este destul de rău. Încearcă crostata organică cu fructe de pădure , crostata cu piersici și brioșe integrale cu pere și merișoare pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmărește cum se prepară această rețetă.
Pentru aluat, puneți făina, zahărul și sarea în bolul unui robot de bucătărie prevăzut cu o lamă de oțel. Pulsați de câteva ori pentru a le combina.
Adăugați untul și amestecați rapid cu degetele pentru a acoperi fiecare cub de unt cu făină. Pulsați de 12 până la 15 ori sau până când untul are mărimea unui bob de mazăre. Cu motorul pornit, adăugați 1/4 cană de apă cu gheață dintr-o dată prin tubul de alimentare. Continuați să apăsați butonul de puls pentru a combina, dar opriți mașina chiar înainte ca aluatul să se lege. Răsturnați aluatul pe o suprafață bine înfăinată și formați 2 discuri. Înfășurați discurile în folie de plastic și dați-le la frigider timp de cel puțin o oră.
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade.
Întindeți fiecare disc de aluat într-un cerc de 28 cm pe o suprafață ușor înfăinată.
Transferați-le pe 2 tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, curățați perele de coajă, scoateți miezul și scoateți-le în sferturi.
Tăiați fiecare sfert în bucăți mari. Amestecați bucățile cu coaja de portocală rasă. Împărțiți bucățile de pere între aluatul de patiserie, acoperind aluatul și lăsând o margine de 3,8 cm.
Presărați 1 lingură de merișoare deasupra fiecărei tarte.
Combinați făina, zahărul, sarea, scorțișoara și ienibaharul în bolul unui robot de bucătărie prevăzut cu o lamă de oțel.
Adăugați untul și pulsați până când amestecul devine sfărâmicios.
Toarnă într-un bol și freacă-l cu degetele până când începe să se țină.
Presărați uniform deasupra celor două tarte. Îndoiți ușor marginea fiecărei tarte peste pere, plisând-o pentru a forma un cerc.
Coaceți crostatele timp de 30 de minute sau până când crusta este aurie și perele sunt fragede.
Lăsați tartele să se răcească timp de 5 minute, apoi folosiți 2 spatule mari pentru a le transfera pe grătare de sârmă.