Crochete De Cartofi Cu Aromă De Var (Bondas)
Crochetele de cartofi cu aromă de Lime (Bondas) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 6g de grăsime, și un total de 192 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 49 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați pulpă de tamarind, ardei iute cayenne, semințe de muștar și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este bun. Încercați Cheesecakes Cu Aromă De Tei Mini Key, Cheesecakes Cu Aromă De Tei Mini Key, și Dauphinois gratinat cu aromă de salvie cu cartofi, Cartofi dulci și P pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În castron mediu, cartofi piure; pus deoparte. În tigaie de 6 inci, încălziți 1 lingură de ulei și semințele de muștar la foc mediu-mare. Odată ce semințele încep să apară, acoperiți tigaia și așteptați până când popping se oprește.
Adăugați 2 linguri de linte neagră; se prăjește aproximativ 30 de secunde sau până se rumenesc; se ia de pe foc. Se amestecă 1 linguriță de sare, 1/4 linguriță de turmeric, sucul de lămâie, karhi, coriandru și 2 până la 3 ardei iute.
Se adaugă la cartofi; se amestecă bine. Formați în optsprezece bile de 1 1/2 inch; pus deoparte.
Pentru a face făină de fasole de garbanzo (B arksan), puneți boabele de garbanzo uscate în condimente sau râșniță de cafea; măcinați până când arată ca piper negru măcinat grosier. Cerneti-l printr-o strecuratoare cu ochiuri fine sau o cernere de faina. Boabele mai mari rămase în strecurătoare pot fi reground. Nu folosiți un blender sau un robot de bucătărie, deoarece nu va măcina fasolea într-o textură fină.
Pentru a face aluat, într-un castron mediu, amestecați făina de fasole garbanzo, 1/2 linguriță sare, bicarbonatul de sodiu și 1/4 linguriță turmeric. Bateți în 1/2 cană de apă, folosind un tel de sârmă, pentru a face un aluat neted, asemănător clătitei (adăugați apă suplimentară, dacă este necesar).
În cuptorul wok sau olandez, încălziți cuptorul cu ulei (adâncime de 2 până la 3 inci) la foc mediu-mare până când termometrul introdus în ulei citește 350 F. Dip până la 8 bile de cartofi în aluat pentru a acoperi; așezați cu grijă în ulei fierbinte. Se prăjesc 5 până la 7 minute, întorcându-se ocazional, până se rumenesc.
Îndepărtați cu lingura cu fante; scurgeți pe prosoape de hârtie. Repetați cu bilele de cartofi rămase.
Pentru a face nucă de cocos proaspătă mărunțită, clătiți bine nuca de cocos pentru a îndepărta orice praf sau murdărie din coajă; se usucă. Străpungeți ochii cu gheață sau frigarui robust.
Scurgeți lichidul în recipient. (Lichidul este delicios de băut și poate fi păstrat la frigider într-un recipient acoperit timp de până la 24 de ore.) Atingeți ferm nuca de cocos peste tot cu ciocan sau ciocan greu de carne. De obicei se desparte deschis pe lungime. Lama de lucru a cuțitului bont sau rotund între carnea albă și coaja tare. Împingeți cuțitul în coajă departe de dvs. și, cu o răsucire a încheieturii mâinii, carnea ar trebui să iasă. Cojiți pielea subțire, maro închis, din carnea albă de nucă de cocos, folosind un cuțit sau un cojitor de legume. Tăiați carnea de nucă de cocos în robotul de bucătărie sau pe găuri mari ale unei răzătoare cu patru fețe. O nucă de cocos medie produce 2 până la 3 căni de nucă de cocos mărunțită; folosiți 1 cană pentru această rețetă.
Pentru a face chutney, în blender, puneți 1 cană de nucă de cocos mărunțită, 3/4 cană de apă, 1 lingură de coriandru, pulpă de tamarind, 1/2 linguriță de sare și 2 până la 3 ardei iute. Acoperiți și amestecați la viteză medie până se omogenizează.
Se transferă într-un castron mic; pus deoparte. (Chutney se va îngroșa așa cum este; dacă devine prea gros, amestecați apă suplimentară până când atinge consistența dorită.)
În tigaie de 6 inci, încălziți uleiul și semințele de muștar la foc mediu-mare. Odată ce semințele încep să apară, acoperiți tigaia și așteptați până când popping se oprește.
Adăugați 1 lingură de linte; se prăjește aproximativ 30 de secunde sau până când lintea se rumeneste.
Se toarnă amestecul de ulei fierbinte peste chutney; se amestecă bine.
Serviți crochete simple sau cu chutney. Chutney poate fi depozitat, bine acoperit, în frigider până la 1 săptămână.