Coacerea cu Dorie: o tartă ușoară cu fructe
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați coacerea cu Dorie: o tartă ușoară cu fructe. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 30g de grăsime, și un total de 610 calorii. Pentru $2.36 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Un amestec de căpșuni, coajă de tartă, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 23 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Coacerea cu Dorie: Gourmandise, Coacerea Cu Dorie: Cupole De Nucă De Cocos, și Coacerea cu Dorie: budinci mici de pâine.
Instrucțiuni
Amestecați dulceața pentru a o slăbi până la o consistență tartinabilă sau, dacă este foarte rigidă, încălziți-o într-un cuptor cu microunde pentru câteva secunde.
Tăiați câte porții de crustă aveți nevoie, puneți fiecare porție pe o farfurie și întindeți gemul peste bucățile tăiate.
Coca și jumătate din câte fructe de pădure aveți nevoie (dacă sunt cu adevărat mari, poate doriți să le împărțiți sau să le feliați) și, dacă credeți că au nevoie, aruncați-le cu puțin zahăr.
Adăugați un strop de lichior, dacă doriți, și amestecați ardeiul negru, busuiocul, menta sau coaja, dacă aveți chef. (Folosiți o atingere ușoară cu suplimentele – fructele de pădure sunt evenimentul principal și orice altceva ar trebui să fie acolo doar pentru a le spori aroma.)
Lingurați fructele de pădure și orice sucuri care s-au acumulat peste feliile de crustă. Nu încercați să fiți îngrijite – fructele de pădure ar trebui să cadă peste părțile laterale ale crustei.
Se acoperă cu crema sau se servește alături.
Depozitare: în timp ce puteți coace crusta devreme în timpul zilei (sau, într-un vârf, cu o zi înainte) și păstrați-o la temperatura camerei și, de asemenea, puteți tăia și zahăr fructele de pădure cu aproximativ o oră înainte, tarta trebuie asamblată chiar înainte de servire.
Crustă dulce de tartă-face suficient pentru o crustă de 9 inci -
Puneți făina, zahărul și sarea în vasul unui robot de bucătărie și pulsați de câteva ori pentru a combina. Împrăștiați bucățile de unt peste ingredientele uscate și pulsați până când untul este tăiat grosier—ar trebui să aveți bucăți de mărimea fulgilor de ovăz și unele de mărimea mazării. Amestecați gălbenușul, doar pentru a-l rupe și adăugați-l puțin câte puțin, pulsând după fiecare adăugare. Când oul este înăuntru, procesați în impulsuri lungi—aproximativ 10 secunde fiecare—până când aluatul, care va arăta granular la scurt timp după adăugarea oului, formează aglomerări și caș. Chiar înainte de a ajunge la această etapă, sunetul mașinii care lucrează aluatul se va schimba—capul sus. Întoarceți aluatul pe o suprafață de lucru și, foarte ușor și cu moderație, frământați aluatul doar pentru a încorpora orice ingrediente uscate care ar fi putut scăpa de amestecare.
Pentru a rula sau a apăsa aluatul în tigaie: ungeți o tigaie de tartă canelată de 9 inci cu fundul detașabil.
Dacă doriți să rulați aluatul, răciți-l timp de aproximativ 2 ore înainte de rulare (cu excepția cazului în care ați folosit unt congelat și aluatul iese din procesor ferm și rece, caz în care îl puteți rula imediat). Mi se pare cel mai ușor să rostogolesc acest aluat între două foi de folie de plastic – asigurați-vă că îndepărtați frecvent filmul, astfel încât să nu se rostogolească în aluat. Dacă doriți să utilizați metoda de presare, puteți lucra cu aluatul imediat ce este procesat. Doar apăsați aluatul uniform pe partea de jos și în sus pe părțile laterale ale tigaiei. Nu fiți prea grei-apăsați crusta astfel încât marginile bucăților să se agațe una de cealaltă, dar nu apăsați atât de tare încât crusta să – și piardă textura sfărâmicioasă.
Congelați crusta timp de cel puțin 30 de minute, de preferință mai mult, înainte de coacere.
Pentru a coace complet crusta: centrați un raft în cuptor și preîncălziți cuptorul la 375 F.
Ungeți partea strălucitoare a unei bucăți de folie de aluminiu (sau folosiți folie antiaderentă) și potriviți folia, cu partea unsă în jos, strâns de crustă. (Din moment ce ați înghețat crusta, o puteți coace fără greutăți.)
Puneți tigaia pe o foaie de copt și coaceți crusta timp de 25 de minute. Îndepărtați cu grijă folia. Dacă crusta s-a umflat, apăsați-o ușor cu spatele unei linguri (sau înțepați-o cu vârful unui cuțit mic).
Coaceți crusta încă 8 minute sau cam așa ceva, sau până când este fermă și maro auriu, maro fiind cuvântul important: o crustă palidă nu are multă aromă.
Transferați tigaia într-un suport și răciți crusta la temperatura camerei.
Depozitare: aluatul poate fi învelit și păstrat la frigider până la 5 zile sau congelat până la 2 luni. În timp ce crusta complet coaptă poate fi ambalată etanș și congelată până la 2 luni, prefer să îngheț crusta necoaptă în tigaie și să o coc direct din congelator – are o aromă mai proaspătă. Doar adăugați aproximativ 5 minute la timpul de coacere.