Clatite de ovaz cu mere prăjite cu arțar
Clatite de ovaz cu mere prăjite cu arțar glazurate ar putea fi doar masa de dimineață pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 15g de proteine, 22g de grăsime, și un total de 597 calorii. Această rețetă servește 6 și costă 1,23 USD pe porție. Dacă aveți mere galan, bicarbonat de sodiu, ouă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 3 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este bun. Încercați Filet de porc prăjit și mere glazurate cu arțar, Morcovi și mere glazurate cu arțar, și Clătite cu lapte bătut cu mere de arțar și nuci pecan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru mere: Preîncălziți cuptorul la 375 grade F. Într-un castron mare, aruncați merele cu scorțișoară, nucșoară și sirop de arțar.
Așezați merele într-un vas de copt din sticlă de 9 inci, turnați amestecul de sirop și prăjiți până se caramelizează și se înmoaie, amestecând de câteva ori, aproximativ 30 de minute.
Combinați ovăzul și laptele de unt într-un bol mediu și lăsați să stea cel puțin 15 minute și până la 30 de minute.
Amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și nucșoara într-un bol mare până când sunt combinate.
Bateți împreună ouăle, laptele, siropul de arțar și vanilia până se omogenizează, apoi amestecați amestecul de ovăz.
Adăugați amestecul umed în amestecul uscat și amestecați până când este doar combinat (poate fi cocoloaș). Acoperiți și lăsați să se odihnească 15 minute.
Așezați o tavă antiaderentă sau o tigaie antiaderentă la foc mediu și ungeți cu ulei sau unt topit.
Se toarnă aluatul în porții reduse de 1/4 cană pe tavă și se gătește până când clătitele se rumenesc pe fund și marginile încep să pară uscate, aproximativ 2 minute. Întoarceți cu grijă cu o spatulă și gătiți încă 1 1/2 până la 2 minute. Repet.
Serviți imediat acoperit cu merele prăjite și mai mult sirop de arțar, dacă doriți.